СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Іжевський Володимир Віталійович

Іжевський

Володимир Віталійович

Директор Підприємства обласної споживчої спілки «Госпрозрахункове об’єднання ринків міста Вінниці», кандидат економічних наук, генерал-хорунжий українського козацтва

За значний внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, вагомі досягнення у професійній діяльності, багаторічну сумлінну працю присвоєно почесне звання «Заслужений працівник сфери послуг України» (2004). Народився 28 липня 1955 р. в смт Дашів Іллінецького району на Вінниччині. Перший трудовий досвід і подальше професійне зростання пов’язані із споживчою кооперацією, де працює понад 30 років. У 1974–1975 рр. – товарознавець Липовецької міжрайбази та Іллінецької райспоживспілки. Роботу успішно поєднував із навчанням, практично застосовуючи здобуті знання. У 1978 р. закінчив товарознавчий факультет Київського торговельно-економічного інституту. Із 1980 по 1987 рр. пройшов шлях від товарознавця до заступника голови правління Іллінецької райспоживспілки з торгівлі. У 1988–1996 рр. – голова правління Мур-Куриловецького споживчого товариства та райспоживспілки. З 1997 р. й до теперішнього часу – директор підприємства облспоживспілки «Госпрозрахункове об’єднання ринків міста Вінниці».

Місто починається із залізничного вокзалу, а добробут мешканців визначається на ринках обласного центру, де пальму першості утримує об’єднання ринків міста Вінниці, підпорядковане облспоживспілці. Тут панує ділова і відповідальна обстановка, яка сприяє самореалізації кожного працівника. До складу спілки входять ринки «Урожай» та «Центральний», які є неодноразовими переможцями конкурсів на кращий ринок України; готельно-ресторанний комплекс «Дубовий Гай» та Якушинецький виробничий комплекс, що забезпечує надання комплексу послуг: торгівля, заготівлі, виробництво і ресторанний бізнес. За останні роки підприємства об’єднання суттєво оновились. Так, у 2009 році, вперше в Україні, влада Вінниці, мер якої В.Б. Гройсман постійно приділяє велику увагу роботі ринків міста, спільно з облспоживспілкою під керівництвом В.В. Подоляна, зробили вдалий експеримент із покращення обслуговування населення міста. У Центральному ринку та ринку «Урожай» було збудовано павільйони, де щодня безплатно надається 200 місць для жителів району, які мають продукцію з власного господарства. До бюджету щорічно сплачується більше 10 млн гривень. На думку В.В. Іжевського, цих успіхів не було би без колег-однодумців і високопрофесійних працівників, серед яких: заступник директора А.П. Токайчук, головний бухгалтер Л.В. Шершун, інспектори ринків О.М. Джабраїлов та М.В. Поліщук, завідувачі павільйонів О.О. Табачник та В.І. Резніченко, голови СТ Б.В. Білецький та Є.Б. Іжевська, завідвач комплексу «Дубовий Гай» Г.Г. Василюк та багато інших. Самовіддана праця Володимира Віталійовича, спрямована на розвиток рідного міста, відзначена орденом «За заслуги» III ступеня, Почесною грамотою Верховної Ради України та Почесною грамотою Кабінету Міністрів України. Нагороджений відзнакою Укоопспілки «Знак Пошани», а за меценатство та збереження пам’яток історії православна церква відзначила його орденами Архістратига Михаїла та рівноапостольського князя Володимира. За заслуги перед громадою міста Вінниці нагороджений Почесною відзнакою Вінницького міського голови «За вагомий внесок у розвиток міста». Життєвим кредо Володимира Віталійовича є повна відданість дорученій справі – вислів, сповна реалізований у діяльності.