СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Івасюк Олег Володимирович

Івасюк

Олег Володимирович

Генеральний директор Державного підприємства «Сніжнеантрацит» Міністерства енергетики та вугільної промисловості України

За вагомий особистий внесок у зміцнення енергетичного потенціалу держави, забезпечення сталої роботи вугільної промисловості, високий професіоналізм присвоєно почесне звання «Заслужений шахтар України» (2012). Непросто даються в руки вугілля і руда, але нести тепло і світло людям – воістину шляхетна справа, яку обрав для себе Олег Володимирович Івасюк. Народився 29 жовтня 1967 р. у м. Сніжне Донецької області. Навчався у Дніпропетровській гірничій академії, яку успішно закінчив у 1997 р., підвищував кваліфікацію у Донбаському державному технічному університеті. Спеціальність, за якою навчався Олег Володимирович, – «Підземна розробка родовищ корисних копалин», спеціаліст з економіки підприємства. Трудовий шлях розпочав у 1987–1989 рр. підземним електрослюсарем шахти «Північна» виробничого об’єднання «Торезантрацит» Мінвуглепрому УРСР у м. Сніжне. Ці роки забезпечили Олегу Володимировичу перший досвід роботи у шахті, на практиці показали труднощі та небезпеки шахтарської професії.

Однак завзяття і натхнення, з якими він віддавався обраній справі, поступово почали приносити плоди: з 1989 до 2004 рр. пройшов шлях від прохідника, гірничого майстра, помічника начальника, а згодом і начальника гірничопідготовчої дільниці до головного інженера шахти «Зоря» ДП «Сніжнеантрацит». Талант організатора шахтного будівництва О.В. Івасюк проявив у 2004–2007 рр., коли обіймав посаду директора шахти «Зоря». З 2008 р. Олег Володимирович обіймає посаду генерального директора Державного підприємства «Сніжнеантрацит» у м. Сніжне Донецької області. Серед досягнень умілого керівника – зростання видобутку вугілля із року в рік, завдяки чому підприємство достроково виконує річну програму з видобутку вугілля та проведення гірничих виробок. Так у 2011 р. Новий рік на підприємстві зустрічали на початку грудня, а в 2012 р. новорічну ялинку встановили уже в жовтні. Крім основної діяльності, О.В. Івасюк обраний депутатом Сніжнянської міської ради. За вагомий внесок у розвиток вугільної промисловості України, активну громадську діяльність, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм відзначений Грамотою Верховної Ради України. Отримав Подяку Кабінету Міністрів України та Почесну грамоту Донецької обласної державної адміністрації. Нагороджений знаком «Шахтарська слава» ІІІ (2006), ІІ (2008) та І (2012) ступенів. Життєве кредо Олега Володимировича виробилося у непростих виробничих та життєвих обставинах: «Бережи порядок і порядок збереже тебе».