СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Поляков Дмитро Сергійович



Поляков
Дмитро Сергійович


Начальник юридичного відділу ВАТ "Одеський припортовий завод"

Дмитро Поляков народився 4 листопада 1952 року у м. Тирасполь (Молдова). Ще у шкільні роки Дмитро Сергійович вирішив присвятити себе шляхетній професії юриста, яка привабила його необхідністю будувати фахову діяльність на моральних нормах, закорінених у принципах добра, честі, правди. Тому, коли 1975 року вступив на юридичний факультет Одеського державного університету ім. І.І. Мечнікова, він ретельно навчався та брав активну участь у громадському житті університету, втілюючи в життя гасло: "Знати право, служити праву, захищати право".
Закінчивши 1980 року університет за спеціальністю "Правознавство", Дмитро Поляков дев'ять років служив у органах МВС України. Такий вибір зумовлений, передусім, бажанням працювати задля встановлення справедливості та посилення правових гарантій захисту населення. Виконанню цих високих місій сприяли особисті якості Дмитра Полякова: його порядність, чесність, об'єктивність, вдумливий підхід до кожної справи.

З 1989 року Дмитро Сергійович працює в юри-дичній службі відкритого акціонерного товариства "Одеський припортовий завод". А з 1990 року він обіймає відповідальну посаду начальника юридичного відділу Одеського припортового заводу. Успішна діяльність Дмитра Полякова на цій посаді зумовлена його переконаністю, що юрист такого значного та солідного підприємства зобов'язаний не лише підтримувати його діяльність рекомендаціями, а й своєю працею творити міцний фундамент його добробуту. Зокрема, це втілюється у ретельній розробці Дмитром Сергійовичем документів, проектів угод тощо. Для цього він досконало опанував такими галузями права, як цивільне, трудове, господарське, податкове, фінансове та ін. Крім того, Дмитро Сергі-йович налагодив постійне забезпечення підприємства нормативно-правовими документами, необхідними для діяльності заводу, та перевіряє відповідність законодавству проектів наказів, інструкцій, положень, поданих на підпис керівництву підприємства. А 28-річний стаж Дмитра Сергійовича в юриспруденції допомагає йому передбачати можливі ризики і давати поради на перспективу. Закономірною є та повага, якою Дмитро Сергійович оточений на підприємстві, адже він - беззаперечний лідер, здатний праце-любністю та високою кваліфікацією бути зразком для своїх підлеглих.
Життєвим девізом Дмитру Сергійовичу служить афоризм: "Право - це мистецтво добра і справедли-вості".
За особисті заслуги у зміцненні правових засад державності, вагомий особистий внесок в утвердження верховенства закону, піднесення його ролі в житті суспільства і держави та високий професіоналізм uолова Одеської обласної державної адміністрації 2001 року нагородив Дмитра Полякова Почесною грамотою, а у жовтні 2002 року - Почесною відзнакою. А за багаторічну працю, трудові здобутки та високий професіоналізм 2004 року Дмитру Полякову вручено Подяку Кабінету Міністрів України.
Родина Дмитра Сергійовича - представниця новітніх вітчизняних династій, адже його дружина Наталя Аркадіївна - також юрист, а донька Ірина працює заступником начальника відділу Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Одеській області.