СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Полякова Наталя Аркадiївна



Полякова
Наталя Аркадiївна


Начальник Юридичного відділу апарату Одеської обласної державної адміністрації, Заслужений юрист України

Наталя Полякова народилася 3 лютого 1956 року у м. Астрахань (Російська Федерація). Обираючи майбутню професію, Наталя Аркадіївна особливу увагу звертала на суспільну значимість фаху, бажаючи своєю працею зміцнювати високі ідеали добра, справедли-вості, злагоди. Тому свій вибір вона зупинила на професії юриста і 1973 року вступила на юридичний факультет Одеського державного університету ім. І.І. Мечнікова, який успішно закінчила 1978 року за спеціальністю "Правознавство".
Відтоді вона неухильно торує обраний шлях, сприяючи встановленню справедливості, утвердженню принципу верховенства права, вдосконаленню законодавства та підвищуючи правосвідомість та правову культуру громадськості.
Нині Наталя Полякова працює начальником юридичного відділу апарату Одеської обласної державної адміністрації.

Девізом її професійної діяльності став справедливий вислів Іммануїла Канта: "Головне за будь-якої влади, щоб правили не люди, а закони". Тому вона з особливим пієтетом ставиться до тієї високої довіри суспільства та держави, якою наділений її фах і посада. Адже оскільки юрист - державний службовець і є представником влади, він зобов'язаний діяти винятково виважено та обережно.
Відповідальна та сумлінна робота Наталі Аркадіївни керована усвідомленням, що успіх соціально-економічних і політичних перетворень в області залежить від ефективного правового забезпечення діяльності обласної державної адміністрації.
У своїй роботі Наталя Полякова спирається на такі особисті якості, як справедливість, чесність та відповідальність. Вона наполегливо дбає про підвищення своєї фахової кваліфікації, усвідомлюючи, що від її вміння правильно застосувати норму закону залежить розв'язання конфліктної ситуації, а це у свою чергу зміцнює виконавчу гілку влади, підносить авторитет обласної державної адміністрації.
У 2004 році за багаторічну сумлінну працю в органах виконавчої влади, зразкове виконання службових обов'язків, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток правових засад державності Наталя Аркадіївна Полякова нагороджена Почесною грамотою голови Одеської обласної державної адміністрації, а 2008 року - Почесною відзнакою.
У січні 2006 року Наталі Поляковій Указом Президента України за вагомий внесок у соціально-економічний, науковий і культурний розвиток Одеської області, значні здобутки у професійній діяльності та багаторічну сумлінну працю присвоєно Почесне звання "Заслужений юрист України".
Натхнення й наснагу до нових звершень Наталія Полякова незмінно знаходить в родині: її чоловік Дмитро Сергійович та донька Ірина - також юристи, що словом поради не раз допомагали оминути складні ситуації.