СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Лазоришинець Василь Васильович

Лазоришинець

Василь Васильович

Начальник лікувально-організаційного управління Національної академії медичних наук України, доктор медичних наук, професор, член-кореспондент НАМН України, заступник директора з наукової роботи ДУ «НІССХ» ім. М.М. Амосова

За заслуги в розвитку охорони здоров’я, впровадження нових методів діагностики і лікування, високий професіоналізм присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України» (1999). Народився 25 травня 1957 р. на Закарпатті. Ще в дитинстві вирішив пов’язати своє життя зі шляхетною місією – рятувати людські життя. У 1980 р. успішно закінчив Київський медичний інститут ім. О.О. Богомольця. Від початку трудової діяльності працює серцево-судинним хірургом, з 1987 р. і до теперішнього часу – в ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова АМН України». З 1993 р. очолює відділ хірургії вроджених вад серця у дітей молодшого віку. Стажувався у провідних хірургічних клініках США, Німеччини, Англії, Франції, Польщі. У 1995 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук, а в 2002 р. – доктора медичних наук. У 2003 р. Василю Васильовичу було присвоєно вчене звання професора. В 2010 р. його обрано членом-кореспондентом НАМН України. У 1996 і 1998 рр., разом із американськими кардіохірургами, Василь Васильович виконав на базі Інституту серію унікальних операцій у дітей з вродженими вадами серця.

З 2003 р. обіймав посаду заступника директора з наукової роботи ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова АМН України». У січні 2008 р. був призначений на посаду заступника Міністра охорони здоров’я України, а з 2009 по 2010 рр. працював на посаді першого заступника Міністра охорони здоров’я України. З 2004 р. очолює лікувально-організаційне управління НАМН України. Відчуваючи повною мірою відповідальність, покладену на нього не тільки посадою, а й великим званням Лікаря, Василь Васильович щедро ділиться професійним досвідом з молодими колегами в містах та обласних центрах України, що стало основою для створення багатьох кардіологічних центрів, де рятують дитячі життя. За свою багаторічну, по праву сказати життєдайну, працю урятував понад 5000 дітей. Визнаний дослідник із ґрунтовним науковим доробком, Василь Васильович опублікував 380 наукових праць, у тому числі 8 монографій, дві методичні рекомендації, має 8 авторських свідоцтв. Брав участь у величезній кількості медичних форумів як України, так і світу, від Куби до Японії. Є членом Асоціації серцево-судинних хірургів України, членом Європейської асоціації кардіоторакальних хірургів, а також членом Французької асоціації торакальних та серцево-судинних хірургів. З 1995 р. очолює благодійний фонд «Дитячі серця». Серед численних подяк і нагород за неоціненний внесок у розвиток охорони здоров’я України Василь Васильович відзначений Подякою Президента України, почесними грамотами та дипломами, Державною премією України в галузі науки і техніки, орденами князя Ярослава Мудрого V ступеня та святого рівноапостольного князя Володимира ІІІ, ІІ та І ступенів.