СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Кардаш Василь Борисович

Кардаш

Василь Борисович

Віце-президент Української державної корпорації по виконанню монтажних і спеціальних будівельних робіт «Укрмонтажспецбуд»

За вагомий внесок у розвиток будівельної галузі присвоєно почесне звання «Заслужений будівельник України» (2003). Василь Борисович добре розуміє, що будівельна справа – це майбутнє добробуту нашої держави. Понад сорок років життя він присвятив будівництву об’єктів різноманітного призначення й надалі продовжує свою натхненну справу. Народився 22 червня 1943 р. у с. Бабинці Погребищенського району Вінницької області. Після закінчення середньої школи та Київського будівельного технікуму проходив строкову військову службу у Збройних Силах СРСР. У 1966 р. розпочав трудову діяльність будівельним майстром будівельно-монтажного управління № 3 Цивільної авіації. Згодом обіймав інженерні посади в будівельно-монтажному тресті «Укрлегбуд». Роботу поєднував із навчанням у Київському інженерно-будівельному інституті за спеціальністю «Інженер-будівельник промислово-цивільного будівництва».

З 1973 р. професійне становлення В.Б. Кардаша відбувалося в Міністерстві монтажних і спеціальних будівельних робіт України: начальник відділу, заступник начальника Головного виробничо-розпорядчого управління та начальник Головного виробничого управління. Василь Борисович є ініціатором і організатором застосування першої в Україні системи конвеєрно-блокового монтажу покриття на Луцькій меланжевій і Криворізькій вовнопрядильній фабриках. У 1986 р. брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, зокрема контролював виготовлення та постачання металевих конструкцій саркофагу, пізніше долучився до будівництва житла для переселенців із забруднених радіацією районів та в розбудові міста Славутич. Роботу в Українській державній корпорації по виконанню монтажних і спеціальних будівельних робіт «Укрмонтажспецбуд» Василь Борисович розпочав у 1998 р., після відповідної постанови Кабінету Міністрів України про призначення його віце-президентом з одночасним присвоєнням ІІІ рангу державного службовця. За період роботи в Міністерстві і Корпорації В.Б. Кардаш безпосередньо здійснював координацію роботи спеціалізованих організацій на будівництві об’єктів гірничо-металургійного, хімічного і нафтогазового комплексів, машинобудування, легкої промисловості та агропромислового призначення, серед яких Шевченківський і Орджонікідзевський гірничо-збагачувальні комбінати, Криворізький, Маріупольський та Дніпродзержинський металургійні заводи, Калуське виробниче об’єднання «Хлорвініл» і Житомирський завод хімічного волокна, комплекси з виробництва мінеральних добрив в обєднаннях «Азот» в Черкасах і «Стірол» в Горлівці, Кременчуцький та Лисичанський нафтопереробні заводи, Шебелинська, Гребінківська, Ставищенська, Софіївська і Диканівська газокомпресорні станції, Чортківський, Пальмірський, Львіський, Кіровоградський та Вінницький цукрові заводи. Також у своїй роботі Василь Борисович значну увагу приділяє будівництву об’єктів природоохоронного призначення, в тому числі водоочисних та каналізаційних споруд. Тримає руку на пульсі наукового розвитку будівничої галузі, обраний дійсним членом Академії будівництва України. В.Б. Кардаш сили і натхнення для втілення нових масштабних проектів черпає з українських традицій і звичаїв, у військовому дусі українських козаків, адже й сам є генерал-лейтенантом Міжнародного союзу козацтва.