СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Зільберблат Геннадій Михайлович

Зільберблат

Геннадій Михайлович

Генеральний директор Комунального закладу Київської обласної ради «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об’єднання», головний нарколог і психіатр Департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації

За значний особистий внесок у розвиток охорони здоров’я, впровадження сучасних методів діагностики і лікування, високу професійну майстерність присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України» (1997). Життєвий і професійний принцип Геннадія Михайловича – де є можливість, іти назустріч людям. Йому не раз доводилось відстоювати правильність обраного шляху на всіх рівнях і власною активною діяльністю не залишати опонентам контраргументів, адже основне завдання лікаря – стояти на сторожі людського життя і здоров’я. Народився 8 серпня 1945 р. у Киргизії. В Україні працює з 1976 р. Наразі є головним наркологом і психіатром Департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації та генеральним директором Київського обласного психіатрично-наркологічного медичного об’єднання. У своїй роботі активно сприяє підвищенню якості психіатрично-наркологічної допомоги населенню області. Так, наполегливою працею, перспективним мисленням, баченням подальшого розвитку медицини в Україні Геннадій Михайлович згуртував навколо своїх ідей однодумців, колег, помічників, які підтримали свого керівника й вивели Київське обласне психіатрично-наркологічне медичне об’єднання до ряду кращих.

Професійно Г.М. Зільберблат націлений на поєднання науки і практики. Під його керівництвом у закладі проводиться наукова робота, апробація лікувальних засобів, багатоцентрові випробування нових психотропних ліків, друкуються наукові статті. Як науковець, він є автором і співавтором понад 90 опублікованих праць. На сьогодні обласне психіатрично-наркологічне медичне об’єднання є центром підготовки психіатрично-наркологічних кадрів області, базою інтернатури, співпрацює з Українським науково-дослідним інститутом соціальної і судової психіатрії та наркології, Національним медичним університетом ім. О.О. Богомольця. Заклад здійснює організаційно-методичну консультативну допомогу сільським і міським лікувально-профілактичним установам з метою підвищення якості медобслуговування населення області. Впроваджує програму боротьби і попередження алкоголізму і наркоманії. В об’єднанні функціонують 25 відділень, зокрема, психіатричні, наркологічні, нейрохірургічне для лікування епілепсії, відділення неврозів, реанімації та інтенсивної терапії тощо. Фахівці закладу впроваджують новий підхід до психічних захворювань шляхом застосування інтенсивних методів лікування сучасними ефективними медичними препаратами, використання психокоригуючих методик, які сприяють одужанню, значному покращенню стану хворих, тривалим ремісіям, поверненню до праці, перебування у сім’ї, в суспільстві. У 2010 р. об’єднання отримало диплом Всеукраїнського проекту «Флагман сучасної медицини». У 2011 р. було відзначене призом «Лаври слави» в рейтинговому конкурсі «Краще підприємство України». Геннадій Михайлович – відмінник охорони здоров’я, лікар вищої категорії. Входить до складу президії правління Всеукраїнської асоціації роботодавців галузі охорони здоров’я, є членом правління Спілки психіатрів, наркологів, медичних психологів та Асоціації головних лікарів психіатричних закладів. За вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України нагороджений медалями О.Р. Довженка та А.М. Міля, грамотами Міністерства охорони здоров’я України, грамотами та подяками інших відомств. Об’єднання, очолюване Г.М. Зільберблатом, у 2009 р. визнане кращим підприємством України в галузі медицини й охорони здоров’я, а його керівник був нагороджений відзнакою «Богиня перемоги Ніка» та нагрудним знаком «Кращий керівник року».