СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Заремба Михайло Олексійович

Заремба

Михайло Олексійович

Заступник керівника департаменту державної безпеки та правоохоронних органів апарату ради національної безпеки і оборони україни

За вагомий особистий внесок у захист державного суверенітету, забезпечення конституційних прав і свобод громадян, зміцнення економічної безпеки держави, сумлінне і бездоганне служіння Українському народові присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України» (2011). Народився 1 вересня 1964 р. у місті Чехов Московської області. У 1983–1985 рр. проходив строкову службу в Збройних Силах СРСР. Трудову діяльність М.О. Заремба вирішив пов’язати зі служінням правосуддю, зосере-дивши увагу на боротьбі зі злочинністю. Початок професійної кар’єри припав на 1986 р.: працював у правоохоронних органах міліціонером патрульно-постової служби міліції Волноваського районного відділу УВС Донецької області. Вищу освіту здобував у Волгоградській вищій слідчій школі Міністерства внутрішніх справ СРСР у 1987-1991 рр. Роки навчання стали справжньою школою життя для Михайла Олексійовича. Оволодівши багажем необхідних знань, за направленням державної комісії прибув до УВС Донецької області.

На посаді слідчого Волноваського районного відділу міліції пріоритетними питаннями визначив утвердження справедливості та зміцнення законності. В подальшому Михайло Олексійович обіймав посади старшого слідчого, слідчого з особливо важливих справ відділу розслідування тяжких злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Донецькій області. Його роботу характеризує тонка інтуїція, вміння контактувати з людьми, виваженість у діях. Досвід, принциповість та заслужений авторитет – складові успішної діяльності Михайла Олексійовича. У серпні 2005 р. переведений до Міністерства внутрішніх справ України для подальшого проходження служби на посаді старшого слідчого в особливо важливих справах управління з розслідування особливо тяжких злочинів, учинених організованими групами, Головного слідчого управління МВС України. У березні-квітні 2010 р. працював заступником начальника слідчого управління – начальником відділу розслідування загальнокримінальних злочинів ГУМВС України в Донецькій області. З травня 2010 по січень 2011 рр. перебував на посаді начальника управління розслідування особливо важливих справ та особливо тяжких злочинів у сфері економіки та службової діяльності Головного слідчого управління МВС Ук­раїни. З листопада 2011 р. Михайло Олексійович обіймав посаду заступника начальника Головного слідчого управління МВС України, звільнився в запас у званні полковника. Сьогодні набутий досвід реалізує на державній службі: з серпня 2012 р. є заступником керівника департаменту державної безпеки та правоохоронних органів Апарату Ради національної безпеки і оборони України. Досягнення та успіхи Михайла Олексійовича відзначені на державному рівні. За період проходження служби в органах внутрішніх справ неодноразово нагороджувався відомчими заохочувальними відзнаками Міністерства внутрішніх справ України. Відзначений Почесною грамотою Верховної Ради України. За особистий внесок у справу піднесення духовності удостоєний ордена святого рівноапостольного князя Володимира ІІ сту­пеня. Професійний шлях Михайла Олексійовича – яскравий приклад високого служіння улюбленій справі та Українській державі. Своїми успіхами завдячує батькам, друзям та наставникам, які завжди були поруч, надійному тилу – дружині Людмилі Юріївні та доньці Катерині. Життєве кредо Михайла Олексійовича – слова Г. Каспарова «В проигранной партии нет хороших ходов».