СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Загірний Роман Йосипович

Загірний

Роман Йосипович

Генеральний директор Тов «АЙПІЄ-Л» (Торгово-виробничий комплекс «Південний»), член правління Асоціації банкірів Львівщини

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної грошово-кредитної політики, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм присвоєно почесне звання «Заслужений економіст України» (2004). Виняткова здатність панорамного стратегічного мислення, розуміння взаємозв’язків різних явищ і факторів, а також майбутнього розвитку подій визначили талант Романа Йосиповича як людини новітньої формації. Народився 19 квітня 1953 р. у с. Гаї Львівської області. У 1970–1975 рр. навчався у Львівському політехнічному інституті на факультеті автоматики за спеціальністю «Автоматизовані системи управління». З 1975 до 1986 рр. працював на заводі ім. Леніна (нині ЛОРТА) інженером-конструктором, секретарем комітету комсомолу об’єднання, заступником начальника відділу підготовки виробництва. Роман Йосипович має такі організаторські здібності, що одразу відчуваєш: перед тобою природжений лідер, що й зумовило його подальший рух кар’єрними сходами. У 1986–1991 рр. працював у партійних органах Львова, на виборній посаді в органах місцевого самоврядування.

Роботу виконував успішно і цілеспрямовано, однак притаманне йому прагнення до постійного самовдосконалення не дало зупинитися на досягнутому. У 1990–1995 рр. навчався у Львівській комерційній академії за спеціальністю «Економіка підприємств». Здобуті знання і практичний досвід він ефективно використовував під час роботи на керівних посадах банківських установ: з 1991 по 1993 рр. був головою правління двох комерційних банків у Львові, а у 1994 р. створив нову банківську установу – Львівську філію Укрінбанку, де працював беззмінним її директором до 2011 року. З 1994 р. є членом Асоціації банків Львівщини. З вересня 2011 р. – генеральний директор ТОВ «АЙПІЄ-Л» (Торгово-виробничий комплекс «Південний»). Підприємство є одним із найбільших закладів торгівлі Західної Украї­ни. На території комплексу розміщено 14 торгівельних центрів, спортивні комплекси, дитячі центри, готель, ресторани, дитячий садок, школа, автоцентр та низка інших інфра­структурних об’єктів. Під керівництвом Р.Й. Загірного ТВК «Південний» продовжує динамічно розвиватися: проведено реконструкцію кількох торгових центрів, відкрито новий сучасний фітнес-центр, спорткомплекс, збудована дитяча телестудія «Кадрики». Кількість клієнтів «Південного» продовжує зростати, а торгові площі вже розпочали орендувати відомі торгові мережі. Майже 20 років (з 1994 р.) Роман Йосипович був беззмінним членом правління Асоціації банків Львівщини, є засновником громадської організації «Асоціація банкірів Львівщини», членом правління Асоціації випускників Національного університету «Львівська політехніка». Понад 10 років (за сумісництвом) є старшим викладачем на кафедрі фінансів Інсти­туту підприємництва та перспективних технологій НУ «Львівська політехніка». Працював у різних громадських інституціях при облдержадміністрації, міській раді, державній податковій службі. Нагороджений Золотим знаком Українського союзу промисловців і підприємців. Відзначений грамотами Львівської облдержадміністрації, церковними нагородами, грамотами та подяками різних органів, установ, організацій, спілок. За 40 років подружнього життя з дружиною Марією Сергіївною мають доньку і сина і двох онуків. Роман Йосипович упевнений: «Успіх – це коли тебе не можуть спаплюжити ніякими словами».