СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Кашпіровський Анатолій Михайлович

Кашпіровський

Анатолій Михайлович

Видатний лікар-психотерапевт, засновник телепсихотерапії та нового психолого-аналітичного напрямку у науці – «Створення програмуючих ситуацій», автор нової філософської концепції про можливості психологічного впливу на соматичні захворювання

Наукові здобутки Анатолія Михайловича сягають за горизонти сучасних уявлень про можливості корекції здоров’я людини. А.М. Кашпіровський вперше у світовій практиці здійснив безпрецедентне і не повторене ніким і до сьогодні знеболювання трьох хірургічних операцій через телевізійний канал. Його телепередачі у 1988-1989 рр. продемонстрували світовій громадськості небувалі до того часу результати зникнення безлічі хвороб – у переліку зареєстрованих діагнозів понад 700 найменувань. А.М. Кашпіровський народився 11 серпня 1939 року у м. Хмельницький. Закінчив Вінницький медичний інститут. Працював лікарем у Вінницькій психоневрологічній лікарні імені академіка О.І. Ющенка, психологом збірної команди СРСР з важкої атлетики по підготовці команди до чемпіонатів Радянського Союзу, Європи і світу, керував Республіканським центром психотерапії і Міжнародним центром психотерапії у Києві. Анатолій Михайлович знаний як порядна, мужня і принципова людина.

У 1995 р. саме ці його якості та виваженість дипломатичних дій у захопленій терористами лікарні у Будьоновську протягом дев’ятигодинних перемовин персонально з Ш. Басаєвим врятували життя кільком тисячам заручників. А.М. Кашпіровський завжди стверджував щедрість української душі і готовність допомогти кожному, хто цього потребує. Серед його благородних діянь, що дають право українцям пишатися Анатолієм Михайловичем як гідним співвітчизником, оздоровлення за кордоном дітей із зони Чорнобильського ураження, допомога воїнам-інтернаціоналістам, родинам міліціонерів, які загинули під час виконання службових обов’язків, спортивному фонду, придбання автобусів для гематологічного центру, придбання квартир для багатодітних та безліч інших благодіянь, які варто наслідувати. І незмінно протягом понад двох десятиліть Анатолій Михайлович проводить зустрічі з населенням, які несуть тисячам і тисячам людей зцілення від невиліковних до цього часу захворювань. Діяльність Анатолія Михайловича мала і має визнання як в Україні, так і за кордоном. За колосальний успіх телепередач «Телеклініка доктора Кашпіровського» (1990–1992) він був удостоєний премії Національного польського телебачення «Віктор». Цією престижною премією Польща за весь час відзначила тільки двох іноземців – А.М. Кашпіровського та Папу Римського Іоанна Павла II. За надання високоефективної допомоги у відновленні здоров’я інвалідів та ветеранів Другої світової війни у США Анатолія Михайловича відзначено ювілейною медаллю, за вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я нації у 2011 і 2012 рр. було нагороджено медаллю «За охорону здоров’я нації» та почесними грамотами Верховної Ради України, його ім’я увійшло до науково-презентаційного видання «Науковці України – еліта держави». За заслуги у збереженні здоров’я народу українська громадськість відзначила самовіддану працю А.М. Кашпіровського орденом «Козацька слава». За вагомий внесок у соціально-економічний та науковий розвиток держави, сприяння розвитку динамічної співпраці та піднесення позитивного іміджу України Анатолій Михайлович удостоєний почесної нагороди «Національне визнання – 2012», вищого ступеня відзнаки міжнародного партнерства – ордена «За розбудову іміджу держави» та ордена «Зірка «Патріот України».