СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Гаврилишин Богдан Дмитрович

Гаврилишин

Богдан Дмитрович

Голова благодійного фонду Богдана Гаврилишина, наглядової ради Міжнародного Інституту Менеджменту, фундації «Відродження», член Римського клубу, світової Академії мистецтва і науки, Доктор економічних та соціальних наук

За особливий внесок у зміцнення української державності, піднесення авторитету України у світі нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (1996). Богдан Гаврилишин – видатна постать у світі і в Україні. Незважаючи на вагомий перелік посад, він називає себе простим українцем. Життєвий шлях науковця, громадського діяча і мецената розпочався 19 жовтня 1926 р. у с. Коропець Тернопільської області. Під час Другої світової війни у 1944 р. потрапив до Німеччини. З 1945 р. він перебував у таборі для переміщених осіб, а в 1947 р. виїхав до Канади, як лісоруб, керував групою профспілки лісорубів, особисто організовував вечірні курси з англійської мови для українських колег-лісорубів. Богдан Дмитрович став першим з повоєнних емігрантів, хто здобув вищу освіту в Університеті Торонто (Канада). Згодом закінчив Міжнародний інститут менеджменту у Женеві (МІМ-Женева) та Женевський університет (Швейцарія). З 1960 р. став професором у Міжнародному інституті менеджменту у Женеві. З 1976 р. є доктором економічних та соціальних наук. Завдяки Б.Д. Гаврилишину світові компанії збагатилися низкою висококваліфікованих кад-рів. У 1968 р. він став директором Міжнародного інституту менеджменту у Женеві.

До 1968 р. працював як викладач і директор інституту і рівночасно давав лекції, головував міжнародними конференціями, був консультантом десятки найбільших міжнародних компаній і радником урядів декількох країн. Він побував у 70 країнах на всіх контентах. У 1971 р. ініціював заснування Європейського менеджмент-форуму у Давосі, який згодом перетворився на Світовий економічний форум, в якому беруть участь провідні політики і підприємці з усього світу. Після повернення в Україну у 1988 р. ініціював заснування Національною академією наук України та МІМ-Женева спільного підприємства – Міжнародного інституту менеджменту у Києві (МІМ-Київ), який став першим закладом у колишньому СРСР, що готував магістрів бізнес-адміністрування. На сьогодні Богдан Дмитрович виступає з доповідями щодо проблем теперішнього стану в Україні і на тему «Молодь змінить Украї-ну». Найбільше часу присвячує своєму благодійному фонду і програмі про майбутню трансформацію України. Б.Д. Гаврилишин – автор понад 100 статей з проблем менеджменту, освіти в галузі менеджменту, економічного та політичного середовищ; трьох книг, одна з яких перекладена дев’ятьма мовами і має широке розповсюдження в світі. Є почесним доктором права в Йоркському університеті, Університеті Альберти (Канада), Тернопільській академії народного господарства, Прикарпатському національному університеті імені В. Стефаника та в Чернівецькому національному університеті імені Ю. Федьковича. Заслужений діяч науки і техніки України, визнаний інтелектуал у 1954 р., Богдан Дмит-рович нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого, відзначений золотою медаллю президента Італійської Республіки і є почесним професором кількох університетів в Україні.