СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Байсаров Леонід Володимирович

Байсаров

Леонід Володимирович

президент ПАТ «Вугільна компанія «Шахтоуправління «Покровське», кандидат технічних наук, народний депутат Верховної Ради України IV та VII скликань

За визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку вугільної промисловості, досягнення найвищих у галузі виробничих показників, багаторічну самовіддану працю присвоєно звання Героя України з врученням ордена Держави (2004). Завдяки успішному керівництву Леоніда Володимировича шахтоуправління «Покровське» за 22 роки з новобудови стало флагманом вугільної галузі України. Народився 19 липня 1947 р. у с. Микитівці Донецької області. Наслідуючи батька-шахтаря, у 1972 р. закінчив Дніпропетровський гірничий інститут. Додатково здобув економічну освіту у Донецькому державному університеті. Вдало обрана справа сприяла поступовому просуванню у професії. Так, у 1972–1975 рр. Леонід Володимирович пройшов шлях від гірничого майстра до начальника дільниці шахтоуправління «Харцизьке» комбінату «Шахтарськантрацит», у 1975–1990 рр. – від гірничого майстра до заступника директора шахти з виробництва на шахті імені Стаханова ВО «Красноармійськвугілля».

З 1990 до 2012 рр. – на керівних посадах дирекції шахти «Красноармійська-Західна № 1» (нині ПАТ «Шахто­управління «Покровське»): спочатку директор передпускової дирекції шахти, а після реорганізації – її генеральний директор. Колектив шахти на чолі з Л.В. Байсаровим зумів реалізувати прогресивні техніко-технологічні рішення і організаційні заходи, які сприяли досягненню рекордного видобутку вугілля (з 709 тис. тонн до 8 млн тонн на рік), а продуктивність праці робітника з видобутку – з 26,4 до 102, 8 т/міс. Леонід Володимирович – президент благодійного фонду «Надія» – ініціював будівництво Дитячого методичного центру християнської православної просвіти імені Святого рівноапостольного князя Володимира. Л.В. Байсаров був обраний депутатом Красноармійської міської ради, обласної ради, народним депутатом України. Практичний досвід Леонід Володимирович втілив у наукових розробках: кандидатській дисертації та 40 опублікованих працях. Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, повний кавалер ордена «За заслуги», знаків «Шахтарська слава» і «Шахтарська доблесть». Удостоєний ордена Ярослава Мудрого V сту­пеня. «Заслужений шахтар України», «Почесний працівник вугільної промисловості», «Почесний шахтар» – заслужені звання Л.В. Байсарова. Нагороджений почесними грамотами Верховної Ради України, Донецької облдерж­адміністрації, знаком Держнаглядохоронпраці «За доблесну службу». Благодійна діяльність Леоніда Володимировича відзначена орденами святого рівноапостольного князя Володимира ІІІ і І ступенів, преподобного Нестора Літописця ІІІ ступеня, орденом великомученика Георгія Побідоносця. Одружений. Разом з дружиною Лідією Дмитрівною виховав двох синів, має двох онуків та двох онучок.