СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Феденко Галина Михайлівна

Феденко

Галина Михайлівна

заступник голови Державної податкової адміністрації у Харківській області — начальник Спеціалізованої державної податкової інспекції з питань роботи з великими платниками податків у м. Харкові

Заслужений економіст України

Cправжній фахівець Феденко Галина Михайлівна, успішно справляється зі своєю роботою. Майже все життя віддала фінансовій галузі. Народилася 1 січня 1964 року. Ще в шкільні роки захоплювалася математикою, магією цифр, їх впорядкованістю та логічністю. Тому вибір на­вчального закладу був зроблений без вагань і сумнівів — Харківський державний університет ім. О.М. Горького (нині — Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна), який закінчила за спеціальністю «фінанси та кредит». Після закінчення університету почала працювати у фінансових органах. З липня 1990 по жовтень 1998 років працювала в Державній податковій інспекції у Харкові. Пройшла шлях від державного податкового інспектора до заступника начальника інспекції — начальника управління документальних перевірок юридичних осіб.

З жовтня 1998 по серпень 2005 років перебувала на посаді заступника начальника Державної податкової інспекції у Дзержинському районі Харкова — начальника управління документальних перевірок юридичних осіб. З серпня 2005 року була призначена начальником Державної податкової інспекції у Дзержинському районі Харкова, на цій посаді працювала по лютий 2007 року. З 8 лютого 2007 року очолює Спеціалізовану Державну податкову інспекцію по роботі з великими платниками податків у Харкові на посаді заступника голови Державної податкової адміністрації у Харківській області — начальника інспекції. Комплекс непростих задач, які постають перед податковою службою, може вирішити тільки група однодумців, у якій кожен працює на спільний результат, і кожну поставлену задачу можна виконати, якщо ти працюєш у команді відповідальних професіоналів. Галина Михайлівна керівник, який створив команду однодумців, високо цінує свій колектив. На спільний результат разом з нею працюють дійсно гідні професіонали, тому є успіх у роботі. За особисті заслуги перед українським народом вона нагороджена у 2007 році нагрудним знаком «Почесна відзнака ДПА України», у 2009 році — Почесною грамотою Верховної Ради України, має почесне звання «Заслужений економіст України», у 2011 році занесена на Дошку пошани ДПА України. Діяльність Г.М. Феденко також відмічена відзнаками ДПА у Харківській області — «Знак Пошани І ступеня» (2006) та медаллю «Службі користь, державі благо» (2007), «Орден за заслуги» (2007), медаллю «Ветеран податкової служби» (2010), відзнакою Харківської обласної ради — «Слобожанська слава» (2008). Також у 2008 році вона була нагороджена орденами Михайла Архистратига та Покрова Святої Богородиці. Життєвий принцип Галини Михайлівни — людяність, вона завжди намагається допомагати людям, коли це залежить від неї. До будь-яких подій у своєму житті підходить з філософської точки зору: аналізуючи ситуацію, обмірковуючи і лише потім приймаючи виважене рішення. Виховує доньку, яка теж обрала спеціальність, пов’язану з цифрами, за фахом — майбутній економіст. Захоплюється квітами: і кімнатними, і садовими; особливо полюбляє їх висаджувати, плекати, милуватись їх ніжністю і витонченістю.