СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Ткачук Павло Петрович

Ткачук

Павло Петрович

ГЕНЕРАЛ-ЛЕЙТЕНАНТ НАЧАЛЬНИК АКАДЕМІЇ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК ІМЕНІ ГЕТЬМАНА ПЕТРА САГАЙДАЧНОГО

Доктор історичних наук, професор Кавалер ордена «За заслуги» ІІІ та ІІ ступенів, медаль «За бездоганну службу», медаль «Захиснику Вітчизни»

Народився 13 липня 1955 року в с. Пузирки Козятинського району Вінницької області. Перший крок на шляху до генеральських зірок Павло Петрович зробив у Одеському вищому артилерійському командному училищі, яке закінчив у 1977 році. Оперативно-тактичний рівень підготовки здобув у Військовій артилерійській академії 1992 року. Кваліфікацію магістра державного військового управління здобув у Національній академії оборони України у 2005 році. Закінчивши навчання у Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, отримав 2009 року кваліфікацію магістра державного управління. Командував артилерійськими та механізованими підрозділами, частинами та з’єднаннями, пройшовши шлях від командира взводу до командира дивізії.

Протягом 1998–2002 років П.П. Ткачук очолював найпотужнішу за вогневою міццю та унікальною за структурою артилерійську дивізію, військові частини якої були дислоковані в різних областях Західної України, а штаб знаходився у Тернополі. Наполеглива і невтомна, практично безперервна праця та прекрасні управлінські здібності командира дивізії були гідно відзначені — Павло Ткачук заслужено отримав звання «генерал-майор», а дивізія у 2002 році визнана найкращою серед усіх військових з’єднань Збройних сил України. У 2002 році генерал-майору Ткачуку довіряють наступну відповідальну посаду — готувати майбутніх офіцерів для Збройних сил України — керувати Військовим інститутом Національного університету «Львівська політехніка». Саме залізна воля Павла Петровича, вміння згуртувати колектив та спрямувати його на виконання поставлених завдань дали змогу створити на базі інституту найпотужніший видовий військовий навчальний заклад Сухопутних військ Збройних сил України — Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Присвоєння Указом Президента України у 2010 році військового звання «генерал-лейтенант» стало черговим визнанням його управлінських, морально-ділових та професійних якостей. Павло Ткачук — відомий учений, доктор історичних наук, професор, засновник наукової школи з військової історії Сухопутних військ Збройних сил України, автор численних наукових праць, які отримали визнання широкої громадськості. Він є організатором і керівником наукових заходів всеукраїнського та міжнародного рівня, членом Спеціалізованої вченої ради зі спеціальності «Військова історія», головою редакційної колегії фахового видання «Військово-науковий вісник». За високі службові досягнення генерал-лейтенант Павло Ткачук був нагороджений почесними нагородами, серед яких Грамота Кабінету Міністрів України, відзнака Міністерства оборони України «Доблесть і честь», знак «Відмінник освіти України», орден «За службу Родине в ВС СССР» ІІІ ступеня. У 2007 році визнаний переможцем акції «Галицький лицар» у номінації «Науковець, освітянин». Неможливо переоцінити особистий внесок генерал-лейтенанта Павла Ткачука у становлення і розвиток Академії сухопутних військ та військової освіти в цілому. Кожен день армійських буднів стверджує відданість Павла Петровича священній справі підготовки Збройних сил до захисту рідної української землі. Традицію вірного служіння Вітчизні генерал передав синові-офіцеру, а у доньки виховав повагу до Збройних сил України і патріотизм у ставленні до Батьківщини.