СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Наумов Віктор Степанович

Наумов

Віктор Степанович

Президент Спілки кооператорів та підприємців України

Народився відомий громадський діяч, один із засновників кооперативного руху в Україні, знаний меценат Віктор Степанович 31 жовтня 1944 року в с. Кірово Оріхівського району на Запоріжжі. Освіту здобував спочатку в Запорізькому авіаційному технікумі, де 1969 року отримав диплом авіаційного механіка. У 1989 році одержав спеціалізацію «Товарознавець промислових товарів» Всесоюзного ФЄІ-МТЗ. Наступним кроком було здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра економіки і підприємства Бердянського інституту підприємництва (1997). Обравши економіку справою життя, Віктор Степанович досяг високих результатів, стояв біля витоків становлення ринкової економіки в Україні. Його багаторічний досвід та кваліфікованість, уміння моделювати проекції майбутнього розвитку економіки, завжди чітке прогнозування ситуації знадобилися на посаді президента Спілки кооператорів та підприємців України. Професіоналізм, чітке спрямування на досягнення цілей, впевненість у власних силах, моральність та принциповість — якості лідера, які В.С. Наумов повною мірою виявляв на відповідальних посадах президента Спілки кооператорів (з 1995), голови ради підприємців СНГ (з 1996), президента Об’єднаної спілки підприємців Запорізької області (1991–1995) та голови Запорізького кооперативного підприємства «СИГНАЛ-01» (1988–2003).

Віктор Степанович є активним учасником громадсько-політичного життя України, один з перших політиків, які розбудовували культуру громадсько-політичних об’єднань у нашій державі. У 1994 році вступив до виборчого блоку Президента України та очолив виборчий штаб президента Л.Д. Кучми в Запорізькій області, з 1999 року — член ради хартії підприємців «Підприємці за Л.Д. Кучму». У період 1992-2008 років був членом Координаційної ради НДО «Нова Україна», член штабу виборчих блоків до Верховної Ради Народно-демократичної партії «За єдину Україну!». За багаторічну громадсько-політичну діяльність неодноразово був офіційним радником відомих державних діячів.

У 2006 році В.С. Наумов очолив у Запорізькій області політичну партію «Партія екологічного спасіння «Еко + 25%». І сьогодні робить все можливе задля збільшення кількості прихильників екологічного спасіння Запоріжжя. Віктор Степанович активно сприяв становленню Спілки журналістів України, з якою і нині підтримує тісні зв’язки. Прихильник улюбленої мільйонами гри — КВК, допомагав та розвивав український КВК. Відповідальні посади вимагають повної сконцентрованості та відданості справі, якою займаєшся, попри завантажений графік Віктор Степанович ніколи не забував про головне — духовність. Він першим почав реставрувати українські церкви, за що багаторазово нагороджувався церковними відзнаками. Має ордени Андрія Первозванного та преподобного Іллі Муромця. Подружжя Наумових дали Україні гідну заміну — трьох синів, нині допомагають у вихованні двох онуків.