СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Межейко Віктор Іванович

Межейко

Віктор Іванович

Голова правління БФ «Запорізька ініціатива», голова Запорізької обласної федерації футболу, Депутат Запорізької обласної ради V, VI скликань

Кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, Заслужений працівник культури та спорту України

Народився Віктор Іванович 6 жовтня 1953 року в с. Чапаєвці Пологівського району Запорізької області. Студентське життя припало на 1972–1977 роки, коли навчався на факультеті електронної техніки Запорізького машинобудівного інституту ім. В.Я. Чубаря за спеціальністю «Радіотехніка». У 2001 році став студентом факультету правознавства Запорізького юридичного інституту МВС України та 2004 року отримав диплом юриста. Різностороння особистість, мудрий керівник, добропорядний громадянин, Віктор Іванович нині є головою правління БФ «Запорізька ініціатива» та головою Запорізької обласної федерації футболу. Професійна діяльність Віктора Івановича, його захопленість власною роботою гідно оцінені на всіх рівнях держави. У 2004 році став кавалером ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, нагороджений грамотою Верховної Ради України (2005) та національною премією престижу «Особистість 2006». За вагомий вклад у відродження духовності, національної науки і культури відзначений почесною нагородою «Свята Софія». Також в арсеналі нагород Віктора Івановича є орден «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІ ступеня (2010), почесне звання «Лицар Вітчизни» з врученням золотого хреста честі та доблесті «За високу національну гідність, патріотизм і активну участь у встановленні Української держави» (2007).

Межейко Віктор Іванович не уявляє своє життя без футболу; протягом 25 років пропрацював у професійному футболі і був президентом ФК «Металург» (Запоріжжя). З 2005 року — член президії Федерації футболу України, член виконкому Федерації футболу України (з 1996). Як активний політичний та громадський діяч, Віктор Іванович є членом Партії регіонів. Депутат Запорізької обласної ради V та VI скликань, член президії Запорізької обласної ради, голова постійної комісії Запорізької обласної ради з гуманітарних питань. Помічник народного депутата України на громадських засадах V та VI скликань, помічник міністра України у справах сімї, молоді та спорту. У тяжку хвилину Віктора Івановича завжди підтримує вірна дружина — Людмила Олександрівна. Успішна діяльність Віктора Івановича справджується завдяки його правильній настанові у житті: «Успех любого дела зависит от постоянства целей». Також часто повторює В.І. Межейко вираз: «Честь — це зовнішня совість, а совість — це внутрішня честь», яким завжди керується в житті.