СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Килимнюк Віктор Йосипович

Килимнюк

Віктор Йосипович

Голова Наглядової ради ПрАТ «Вінницяоблпаливо»

Кандидат економічних наук, доцент, професор Університету «Україна», Кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, Заслужений працівник промисловості України, П’ять відзнак міністерства

Народився Віктор Йосипович 3 січня 1949 року у м. Хмільнику Вінницької області. Має два дипломи про вищу освіту: Київського політехнічного інституту (1971) та Київської вищої партійної школи при ЦК Компартії України (1990). Шлях професійного становлення розпочав після закінчення ВНЗ на посаді асистента кафедри політехнічного інституту, після служби в армії працював на посаді головного інженера, а згодом керівника підприємства у м. Хмільнику (1973–1982). Вимогливість, у першу чергу до себе та до підлеглих, виваженість кожного рішення дозволили В.Й. Килимнюку посісти місце завідуючого промислово-транспортним відділом Хмільницького міськкому партії (1982–1985). З 1985 по 1991 рр. працював інструктором, завідував сектором оборонної промисловості та відділом промисловості Вінницького обкому партії. Період 1991–1996 років був напруженим та трудомістким у житті Віктора Йосиповича.

За короткий проміжок часу було пройдено шлях від головного спеціаліста, заступника до першого заступника генерального директора та генерального директора ВАТ «Вінницянафтопродукт». У 1996 році був обраний головою правління — генеральним директором, а від 2010 р. — голова Наглядової ради ПрАТ «Вінницяоблпаливо». Під його керівництвом була запроваджена диверсифікація напрямів, що дозволило зберегти підприємство, працюючих та забезпечити прибуткову діяльність. Зниження обсягів реалізації палива перекрито виробництвом та реалізацією будівельних матеріалів, консервних та ковбасних виробів, інертних матеріалів, металопрокату, цементу, шиферу, цегли, наданням послуг з перевезення, заготівлею вторинної сировини тощо. На підприємстві створені нові відділи, які кваліфіковано здійснюють маркетингову, логістичну та виробничо-комерційну діяльність. Залишаючи основним напрямом діяльності паливозабезпечення споживачів області, колектив зумів, акумулюючи фінансові і матеріальні ресурси, займатися виробництвом зернових, м’яса, молока, продуктів їх переробки. У районні були введені в дію ковбасний, консервний цех, крупорушки та інші виробництва. У структурі підприємства 36 паливних складів, цегельний завод, ряд інших невеликих виробництв. Проводиться оновлення основних засобів, будуються нові об’єкти, колектив — соціально захищений. Менеджмент підприємства постійно оновлюється з урахуванням науки та практики, світового досвіду. Із прибутків підприємства постійно надається матеріальна допомога медичним закладам, школам, правоохоронним органам, пенсіонерам підприємства тощо. Досягнення та успіхи Віктора Йосиповича відзначені на державному рівні орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, званням «Заслужений працівник промисловості України», Почесними грамотами Кабінету Міністрів та Верховної Ради України, Подякою Президента України. Має в арсеналі нагород 6 медалей, грамоти обл-держадміністрації та обласної ради. Його ім’я було внесено на обласну Дошку пошани. Переможець обласного конкурсу «Людина року», лауреат загальноукраїнських рейтингів Асамблеї ділових кіл України «Лідер України», «Інтелект нації», «Золотий ягуар», «Топ-менеджер України». Не залишається В.Й. Килимнюк осторонь громадської діяльності, він обирався депутатом обласної ради ІІ, IV скликань. Позитивній роботі В.Й. Килимнюка сприяє надійний сімейний тил: дружина, сім’ї дочки і сина. А особливо 3 внуки та внучка. Життєве кредо: «Хто хоче і здатен зробити справу — шукає резерви, хто не хоче або нездатний — шукає причини».