СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Заскальний Петро Дмитрович

Заскальний

Петро Дмитрович

Директор ДП ПАТ «Київхліб» Білоцерківського хлібокомбінату

Заслужений працівник промисловості України

Народився 3 липня 1948 р. в м. Біла Церква Київської області. Одразу після закінчення середньої школи вступив до Дніпропетровського хіміко-технологічного інституту на механічний факультет, який закінчив у 1971 р. за фахом «інженер-механік». Трудовий шлях розпочав у 1971 р. майстром на Дніпропетровському заводі полімерного машинобудування, у 1972 р. переведений до Білоцерківського комбінату шин і гумовоазбестних виробів, де працював майстром відділу механізації і автоматизації виробничих процесів, начальником відділу технічного контролю централізованого ремонтного виробництва. Одночасно з виробничою діяльністю Петро Дмитрович веде громадську роботу,обирався секретарем партійної організації централізованого ремонтного виробництва комбінату. З 1979 по 1983 рр. працював інструктором промислового відділу Білоцерківського міському Компартії України. Майже 30 років (з 1983 р.) Петро Дмитрович обіймає посаду директора Білоцерківського хлібокомбінату. Під його керівництвом проведені значні роботи з реконструкції підприємства: в 1986, 1990 та 2009 рр. введені у дію нові, сучасні виробничі потужності, побудована котельня, компресорна станція, локальні очисні споруди, сучасна база відпочинку на березі Чорного моря.

Наразі Білоцерківський хлібокомбінат є зразковим підприємством компанії в області, це одне з найстаріших підприємств, що входять до складу ПАТ «Київхліб». В 2008 р. хлібокомбінат відсвяткував свій 70-річний ювілей. На хлібокомбінаті функціонує дев’ять технологічних ліній, на яких щодобово виробляється 50 тонн хлібобулочних та кондитерських виробів. Впровадження нових технологій, професійний підхід до вирішення всіх питань, постійне розширення асортименту продукції, підвищення її якості — основні завдання колективу, які він успішно впроваджує в життя. Результат цього — наявність виробів хлібокомбінату не тільки на полицях магазинів Київської області, а і в торговельній мережі Житомирської, Чернігівської та Черкаської областей. Хлібокомбінат пропонує широкий асортимент продукції: 45 найменувань хлібобулочних виробів; 11 найменувань бубличних виробів та сухарів; 100 найменувань кондитерських виробів (торти, тістечка, кекси, печиво, пряники, цукерки, грильяж). Хлібокомбінат постійно бере участь в національних та міжнародних виставках і конкурсах, де неодноразово нагороджувався золотими та срібними медалями. Так, в 2001 р. на міжнародному фестивалі кондитерського мистецтва на Мальті робота одного з кондитерів комбінату отримала бронзову нагороду.

П.Д. Заскальний веде активну громадську роботу, неодноразово обирався депутатом Білоцерківської міської ради народних депутатів. Сумлінна праця та особистий внесок П.Д. Заскального у розвиток промисловості відзначалися на державному і міському рівнях. Петро Дмитрович — заслужений працівник промисловості України, нагороджений трудовою відзнакою «Знак Пошани», медаллю «В пам’ять 1500-річчя Києва», Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, подяками Київського голови та голови Київської обласної державної адміністрації. Разом з дружиною виховали двох доньок.