СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Громика Надія Костянтинівна

Громика

Надія Костянтинівна

Радник голови Державної податкової адміністрації у Харківській області

Заслужений економіст України

Народилася Надія Костянтинівна 6 лип­ня 1955 року в с. Красний Донець Ізюмського району Харківської області. Одразу після закінчення середньої школи вступила на економічний факультет Харківського інженерно-економічного інституту, який закінчила в 1976 році за спеціальністю «економіст». Майже все трудове життя вона віддала фінансовій діяльності, працюючи на різних посадах у фінансових органах. У фінансовій системі Надія Костянтинівна Громика почала працювати з 1982 року в контрольно-ревізійному управлінні Міністерства фінансів України по Харківській області. З моменту створення податкової служби в Україні вона, як фахівець з великим досвідом роботи у фінансових органах, одразу розпочала роботу на посаді головного державного податкового інспектора і пройшла шлях до першого заступника голови Державної податкової адміністрації у Харківській області. Із січня 1993 р. по лютий 2009 р. незмінно працювала заступником голів та першим заступником голови ДПА у Харківській області С.Ф. Денисюка — генерал-лейтенанта міліції, заслуженого юриста України, доктора юридичних наук, який за свою людяність заслужив велику повагу як колективу, так і платників податків.

На теперішній час, досягнувши пенсійного віку, Н.К. Громика — радник голови Державної податкової адміністрації у Харківській області. Має спеціальне звання — Державний радник податкової служби III рангу. Свій багатий досвід роботи в податковій службі Надія Костянтинівна передає молоді. Підготувала в системі висококваліфікованих податківців.

За особистий внесок у розвиток податкової служби України, високий професіоналізм та сумлінну працю Н.К. Громика багаторазово відмічена державними та відомчими нагородами. Указом Президента України від 30 жовтня 2006 року їй присвоєне почесне звання — «Заслужений економіст України». Нагороджена: нагрудними знаками Державної податкової адміністрації України «Почесний працівник ДПС України», «За честь і службу» та «Почесна відзнака ДПС України»; почесною відзнакою Харківської обласної ради «Слобожанська слава» та іншими: срібною ювілейною медаллю та дипломом «Золота фортуна», Почесною грамотою ДПА України; Почесною грамотою Харківської обласної державної адміністрації, відзнакою ДПА у Харківській області «Орденом за заслуги» та медаллю «Службі користь — державі благо». За особисті заслуги в суспільній діяльності нагороджена орденами Миколи Чудотворця, Покрови Святої Богородиці і святої великомучениці Варвари. Надія Костянтинівна вдячна своїм батькам Костянтину Федоровичу та Тетяні Микитівні Шпичакам, які передали їй любов до рідної України, людей та невтомної праці, завдяки чому вона на своїй життєвій ниві не терпить ледарів, підлабузників та зради. Цінить в стосунках з людьми щирість, професіоналізм та оперативність в діях. Формула успіху проста і водночас універсальна: «Якщо тільки знати і не діяти, то це рівнозначно невченню». Вільний час Надія Костянтинівна з радістю присвячує сім’ї: чоловікові Петру, синові Роману, особливо онуці Маргариті.