СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ


Федоровський Сергій Миколайович

Федоровський

Сергій Миколайович

Адвокат, Старший партнер Адвокатської контори «Федоровський і партнери», Спеціалізація: міжнародне приватне право, міжнародний комерційний арбітраж, корпоративне право, іноземні інвестиції, Міжнародне оподаткування

Адвокатська контора «Федоровський і партнери» зареєстрована Міністерством юстиції України 15 жовтня 1998 р. Її засновник і керівник, а нині старший партнер?— Федоровський Сергій Миколайович – народився 26 грудня 1955 року в м. Радехові на Львівщині. Закінчивши школу із золо­тою медаллю та відбувши строкову службу в Радянській армії (1974–1976 рр.), у 1983 р. отримав диплом юриста і перекладача з англійської мови Університету дружби народів ім. П. Лумумби. У 1983–1985 рр. працював у Індії в складі групи спеціалістів Державного комітету зовнішніх економічних зв’язків Ради Міністрів СРСР. З 1986 по 1991 р. трудився в органах прокуратури на посадах помічника прокурора, старшого слідчого, заступника прокурора району. У 1993–1996 рр. працював в Управлінні зовнішніх економічних зв’язків Дніпропетровської обласної державної адміністрації, де займав посаду головного спеціаліста з правових питань відділу зовнішніх економічних зв’язків. У період 2001–2005 рр. жив і працював переважно на Кіпрі. Спеціалізується Сергій Миколайович у сфері міжнародного приватного права, міжнародного комерційного арбітражу, корпоративного права, іноземних інвестиціях, міжнародного оподаткування. (Свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю № 0784 від 13 березня 1998 р.) С. М. Федоровський багато уваги та часу приділяє роботі в адвокатській конторі. У роботі є прихильником суворого дотримання правил адвокатської професійної етики. Вільний час присвячує сім’ї — дружині, чотирьом дітям та онуку. Адвокатська контора надає допомогу українським громадянам і юридичним особам у розробці міжнародних контрактів купівлі-продажу товарів; вирішенні конфліктів, у тому числі в арбітражному порядку; наданні консультацій і пояснень з питань міжнародного податкового планування та уникнення подвійного оподаткування.

Надає юридичну допомогу і сприяє у створенні компаній в іноземних юрисдикціях. Консультує з питань купівлі нерухомості за кордоном, діє в якості еsсrоw агента та ін. Іноземним громадянам і юридичним особам адвокатська контора забезпечує юридичний супровід іноземного ін­весту­ван­ня в Україну, допомагає в створенні дочірніх компаній в Україні, представляє інтереси іноземних юридичних і фізич­них осіб перед державними органами, юридичними і фі­зичними особами України тощо. Незалежно від сфери своєї основної спеціалізації адвокатська контора надає й інші види правової допомоги, зокрема: адвокати і юристи контори здійснюють правове забезпечення підприємницької і зовнішньоекономічної діяльності юридичних і фізичних осіб; надають юридичну допомогу з питань використання громадянського, господарського, корпоративного, договірного, земельного, трудового, сімейного права України. Ще у 1999 р. адвокатська контора «Федоровський і партнери» ввійшла до списку 50 провідних юридичних фірм згідно рейтингу газети «Юридична практика». З тих пір адвокатська контора займає лідируючі позиції в юридичній сфері ­завдяки високому рівню професіональної підготовки та наявності необхідного досвіду використання норм діючого законодавства у адвокатів і юристів контори. Адвокати контори виступали в якості консультантів і радників при створенні та проведенні міжнародних комерційних арбітражів ad hoc. Адвокати і юристи контори є помічниками-консультантами народних депутатів України, беруть участь у розробці законопроектів, що вносяться у Верховну Раду України. «Федоровський і партнери» плідно співпрацюють та підтримують тісні ділові стосунки з юридичними компаніями і адвокатами Австрії, Болгарії, Беліза, Британських Віргінських островів, Великої Британії, Греції, Ізраїлю, Канади, Кіпру, Лівану, Ліхтенштейну, Германії, Панами, Росії, Словаччини, США, Турції, Швейцарії, Швеції. Робочими мовами контори є українська, російська, англійська, німецька, іспанська, грецька. Провідними юристами та спеціалістами адвокатської контори є: Антощенко Ілона Віталіївна, Кутовий Володимир Миколайович, Гресь Оксана Сергіївна, Чугуєвець Сергій Віталійович, Костанов Фелікс Миколайович, Коробка Андрій Анатолійович, Федоровська Олена Валеріївна, Мочалова Ельвіра Олегівна, Очеретяна Ольга Ігорівна, Шакірова Маліка Рашидівна.