СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ


Мацелик Михайло Олексійович

Мацелик

Михайло Олексійович

Декан юридичного факультету національного університету державної податкової служби україни, кандидат юридичних наук, ДОЦЕНТ

Мацелик Михайло Олексійович народився 12 березня 1975 р. на Рівненщині. Вищу освіту здобув на механічному факультеті Рівненського державного технічного університету. Успішно завершивши навчання у 2000 році, розпочав службу в податковій міліції. Того ж таки 2000 р. вступив до Академії Державної податкової служби України, у 2004 р. отримав другу вищу освіту, здобувши освітньо-кваліфікаційний рівень «Магістр права». Захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук відбувся 2005 р. З 2001 р. Михайло Олексійович працює на викладацькій ниві. За 10 років педагогічної та науково-дослідницької роботи М. О. Мацелик пройшов шлях від начальника навчально-методичного кабінету кафедри слідства, викладача цієї ж кафедри до старшого викладача кафедри адміністративного права і адміністративної та кримінально-процесуальної діяльності. З 2006 р. обіймав посаду заступника начальника цієї ж кафедри.

З грудня 2006 р. — заступник завідувача кафедри фінансового права Національного університету державно-податкової служби України. У вересні 2007 р. Михайло Олексійович організував та очолив кафедру господарсько-правових дисциплін юридичного факультету даного університету. Ініціативність та активна життєва позиція не дозволяють науковцю обмежуватися лише викладацькою діяльністю, тому він постійно працює у складі робочої групи Національною університету Державної податкової служби України з розробки нормативно-правових актів, є співавтором написання науково-практичного коментаря до Податкового кодексу України. Коло наукових досліджень Михайла Мацелика — це адміністративне, фінансове, банківське, податкове, господарське, земельне право. Автор понад 40 наукових праць, у тому числі 7 навчальних посібників. Найвідоміші з них — «Адміністративне право України (2005 р.), «Адміністративний примус в діяльності організації Державної податкової служби України» (2007 р.), «Адміністративна відповідальність за ухиляння від оподаткування» (2008 р.), «Земельне право» (2009 р.), «Фінансове право» (2011 р.). Свій досвід Михайло Олексійович із задоволенням передає молодшому поколінню, під його безпосереднім науковим керівництвом троє молодих науковців готують дисертації на здобуття ступеня кандидата юридичним наук. З грудня 2010 року призначений заступником міського голови м. Ірпіня. Надійну підтримку в усіх починаннях Михайлові Мацелику забезпечує дружина Тетяна Олександрівна — кандидат юридичних наук, докторант Національного університету Державної податкової служби України, автор понад 40 наукових праць і навчальних посібників. Виховує подружжя двох синів — Михайлика і Петрика. Життєве кредо Михайла Олексійовича: «Не можеш допомогти — не заважай». З 8 грудня 2011 р. призначений на посаду декана Юридичного факультету Національного університету Державної податкової служби України.