СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ


Головкін Олександр Васильович

Головкін

Олександр Васильович

Професор Національної Академії прокуратури УКРАЇНИ, Старший радник юстиції, заслужений юрист України, член міжнародної асоціації прокурорів, почесний працівник прокуратури?України, кандидат юридичних наук, доктор філософії в галузі права, почесний доктор Інституту?законодавчих передбачень і правової експертизи, Академік Міжнародної академії проблем безпеки, оборони і?правопорядку

Олександр Васильович народився в родині Василя Васильовича та Олени Миколаївни Головкіних 1 квітня 1965 р. У 1982 р. закінчив школу. З 1983 р. проходив службу у ВМФ (на даний час капітан-лейтенант запасу ВМФ України). У подальшому продовжив навчання на юридичному факультеті Київського державного (нині Національного) університету імені Тараса Шевченка.

20 років О. В. Головкін віддав служінню закону. Його трудовий шлях на прокурорській ниві розпочався в 1991 р. на посаді стажиста, слідчого та помічника прокуратури Дніпровського району м. Києва.

Він пройшов всі щаблі рядових і керівних посад прокурорської ієрархії, працював прокурором, старшим прокурором відділу загального нагляду прокуратури м. Києва, заступником прокурора Подільського району, прокурором Оболонського району, заступником прокурора м. Києва. Понад п’ять років обіймав керівні посади в Генеральній прокуратурі України: начальника відділу, начальника управління, старшого помічника Першого заступника Генерального прокурора України, старшого помічника Генерального прокурора України. Брав участь у міжнародних форумах та конференціях, входив до складу Вищої атестаційної комісії Генеральної прокуратури України (2000–2001 рр.) та колегії прокуратури м. Києва (2001р.). З 2005 по 2010 рік обіймав посаду прокурора Оболонського району м. Києва і поєднував практичну діяльність із викладацькою в Національній академії прокуратури України. Працює над докторською дисертацією з питань теорії адміністративно-правового регулювання охорони навколишнього природного середовища. Видав монографію «Групова злочинність» та історичний Військовий вісник (до 300-річчя Полтавської битви). За особистої участі Головкіна О. В., при підтримці Першого заступника Генпрокурора України Винокурова С. М. (на даний час заступник голови Конституційного Суду України), вирішено питання про передачу КМДА, за згодою Міністерства оборони­ України, прокуратурі Оболонського району м. Києва, в оренду будівлі за адресою: м. Київ, вул. Малиновського 10а, площею 3500 м2, яка стала найбільшою та технічно забезпеченою районною прокуратурою України. 20.02.2010 р. здійснено переїзд до нової прокуратури, що в свою чергу створило сприятливі умови для здійснення наглядової діяльності, співпраці правоохоронних та державних установ, підвищило якість роботи та ефективність використання часу як працівників, так і громадян. За багатолітню сумлінну службу Вітчизні, Олександр Васильович нагороджений багатьма нагородами, іменною вогнепальною та холодною зброєю, знаками «Почесний працівник прокуратури України», «Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури» І ступеня, неодноразово отримував подяки від голів КМДА, райдержадміністрацій м. Києва та від керівників правоохоронних органів державного рівня. За високий професіоналізм неодноразово заохочувався керівництвом ­прокуратури м. Києва та Генеральним прокурором України. У вільний час ­захоплюється верховою їздою, мотоспортом, лижним ­спортом, великим тенісом, полюванням, полюбляє грати в гольф, біль­ярд, рибалити, читати історичні праці. Батько двох дітей: донька Анна та син Гліб.