СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Курило Володимир Iванович

Курило
Володимир Iванович

Директор Навчально-наукового інституту земельних ресурсів та правознавства Національного університету біоресурсів і природокористування України, віце-президент Академії наук вищої освіти України

Доктор юридичних наук, професор, академік Академії вищої освіти України, заслужений юрист України, лауреат Премії імені Ярослава Мудрого.
Серед вітчизняних вчених в галузі права чільне місце належить Володимиру Івановичу Курилу, який народився 10 листопада 1961 р. у селі Яблунів Канівського району Черкаської області. Після закінчення середньої школи, у 1979—1981 рр. проходив військову службу у Військово-морському флоті. Закінчив Українську сільськогосподарську академію за спеціальністю «Економіка та організація сільськогосподарського виробництва» та Українську академію внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство». Тривалий час перебував на службі в органах внутрішніх справ України. Свою активну роботу та професійне зростання на науково-педагогічній ниві розпочав у 1996 р. У період з 1996—2001 рр. був асистентом кафедри аграрного права, старшим викладачем кафедри правознавства Національного аграрного університету (НАУ) за сумісництвом.

Після звільнення з органів внутрішніх справ перейшов на постійну роботу до НАУ. У 2001—2002 рр. працював старшим викладачем кафедри конституційного, адміністративного та фінансового права. У 2002—2003 рр. був заступником декана юридичного факультету, а у 2003—2010 рр. обіймав посаду декана юридичного факультету. З 2010 р. і досьогодні Володимир Іванович Курило – директор Навчально-наукового інституту земельних ресурсів та правознавства НУБіП України. Володимир Іванович – кандидат юридичних наук (2003 р.), доктор наук в галузі права (2004 р.), доктор юридичних наук (2008 р.). Вчене звання доцента присвоєно у 2004 р., професора – у 2008 р. У 2005 р. був обраний академіком Академії наук вищої освіти України та Міжнародної кадрової академії. З 2007 р. по 2009 р. – академік-секретар відділення права АН ВО України, а з 2008 р. – віце-президент Академії наук вищої освіти України. Володимир Іванович є автором та співавтором понад 180 наукових та навчально-методичних праць, серед яких, зокрема, 4 монографії, 4 підручники, 17 навчальних посібників; під його загальною редакцією опубліковано 4 підручники, 4 навчальних посібники, 10 монографій, 7 збірників наукових праць. У науковій сфері академік В.І. Курило відомий як засновник наукової школи адміністративно-правових досліджень в аграрній сфері та сфері земельних ресурсів. Підготував 1 доктора та понад 30 кандидатів юридичних наук; виступав офіційним опонентом по 4 докторським та 26 кандидатським дисертаціям. Голова спеціалізованої вченої ради із захисту кандидатських дисертацій з юридичних наук у НУБіП України. Член редколегій багатьох наукових видань юридичного та землевпорядного спрямування. Третейський суддя. Володимиру Івановичу Курилу були присвоєні такі почесні звання: заслужений юрист України, відмінник освіти України, почесний професор Запорізького національного університету, присуджено Премію імені Ярослава Мудрого, він нагороджений Почесною грамотою КМУ, нагородами МОНМС, Держкомзему України, Почесною грамотою та подякою Київського міського голови. Володимир Іванович як ветеран війни був нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни», чисельними відомчими нагородами МВС та Мін-оборони України. За вагомий особистий внесок у відродження духовності українського народу В.І. Курило був нагороджений орденами Святого Миколи Чудотворця, Святого Архистратига Михаїла й Святого Рівноапостольного Князя Володимира III ступеня Української православної церкви Київського Патріархату. Життєве кредо вченого: «Україна стане правовою державою тоді, коли кожен із нас поважатиме Закон».