СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Гайдуцький Павло Iванович

Гайдуцький
Павло Iванович

Директор Інституту стратегічних оцінок (ІСО)

Академік Національної академії аграрних наук, доктор економічних наук, професор, повний кавалер ордена «За заслуги», заслужений діяч науки і техніки, лауреат премії імені Туган-Барановського.
Відомий науковець-економіст Павло Іванович Гайдуцький народився 6 серпня 1950 р. в с. Берем’яни Бучацького району Тернопільської області. У 1968 р. вступив до Тернопільського фінансово-економічного інституту на обліково-економічний факультет. Трудовий шлях почав у 1967 р. з посади бухгалтера колгоспу. Працював у районному управлінні та на різних посадах Міністерства сільського господарства.

З 1986 р. на педагогічній роботі, одночасно займається науковою діяльністю та обіймає державні посади: проректор Республіканської вищої школи управління АПК (1986—1990); начальник відділу економіки, академік-секретар відділення економіки Української академії аграрних наук (1991—1992); завідувач відділом фінансової політики Адміністрації Президента України та відділом економічних реформ Кабінету Міністрів України (1993—1994); голова Державного комітету із земельних ресурсів (1995); міністр сільського господарства і продовольства України (1995—1996); заступник Глави Адміністрації Президента України (1997—2005); радник Президента України (2005); керівник Головної служби соціально-економічної політики Секретаріату Президента України (2006); радник прем’єр-міністра України (2007); заступник голови правління банку «Аркада» (2008). З 2009 р. Павло Іванович Гайдуцький директор Інституту стратегічних оцінок, який займається аналізом та оцінкою політичних, макроекономічних та міжнародних політико-економічних процесів. У коло наукових інтересів Павла Івановича входять макроекономіка, світова економіка і міжнародні економічні відносини, фінанси, банки, інвестиції, реальний сектор економіки та економіка агропромислового комплексу. П.І. Гайдуцький брав особисту участь в розробці багатьох законопроектів та нормативних актів Президента України та Кабінету Міністрів України з питань економічного та соціального розвитку країни.  Автор більше 300 наукових праць, зокрема 40 монографій, 10 навчальних посібників та один підручник. Організатор видання «Україна за роки незалежності» (6 випусків) та монографій «Міжгалузеві зв’язки в агропромисловому комплексі», «Аграрна реформа в Україні», «Інвестиційний клімат України», «Інвестиційний розвиток України», «Розвиток підприємництва в Україні», «Світова іпотечна криза». П.І. Гайдуцький проводить активну громадську діяльність. Він є радником Президента України (поза штатом), членом наглядових рад Національного банку України, Укрексімбанку, Ощадбанку України, членом спеціалізованих вчених рад із захисту дисертацій та редакційних колегій наукових журналів, член Міжнародної асоціації економістів-аграрників. Разом з дружиною виховали двох синів. Життєве кредо є дзеркалом його життєвого шляху: «Важливо не те місце, яке займаєш, а той напрям, в якому рухаєшся».