СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Цимбалюк Михайло Михайлович



Цимбалюк
Михайло Михайлович


Начальник ГУ МВС України в Полтавській області, Заслужений юрист України, кандидат юридичних наук, доцент

Михайло Цимбалюк народився 21 листопада 1964 року в селі Пасічна Надвірнянського району Івано-Франківської області. У 1988 році закінчив Терно-пільський державний педагогічний інститут за спеціальністю "фізичне виховання" і отримав призна-чення на посаду директора спортивної школи у селі Кошляки Підволочиського району Тернопільщини. Однак вже за півроку Михайло Цимбалюк змінює сферу діяльності і вісім років життя віддає державтоінспекції Тернопільської області, а відтак керує автогоспо-дарством тернопільської обласної міліції.
Новий фах вимагав від Михайла Цимбалюка широких і точних знань, тому він вирішує здобути професійну вищу освіту: 1998 року закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю "Юрист", а 2001 року - магістратуру Національної академії внутрішніх справ. Згодом захистив дисертацію на здобуття ступеня кандидата юридичних наук.
З травня 1998-го до серпня 2000-го - начальник Державтоінспекції Управління внутрішніх справ Укра-їни в Тернопільській області. Від серпня 2000 року - заступник начальника тернопільської обласної міліції, а з липня 2002-го - начальник УМВС Рівненської області.

У липні 2004 року - призначений головою Тернопільської обласної державної адміністрації. Ця посада дала змогу Михайлові Цимбалюку віддячити краю, що став йому рідним. Тому з особливим завзяттям узявся Михайло Михайлович до вирішення соціальних проблем, зокрема негараздів інвалідів та сиріт.
Однак досвід Михайла Цимбалюка потребували у Департаменті кримінальної міліції у справах дітей МВС України, тому він змінює посаду голови на посаду очільника Департаменту в центральному апараті МВС, де працював два роки. Відтак працював начальником Головного Управління МВС України у Львівській області, де був визнаний громадськістю найкомуніка-бельнішим політиком. З грудня 2007 року і дотепер - начальник ГУ МВС України в Полтавській області.
Попри те, що Михайло Михайлович присвятив своє життя охороні правопорядку, про свій перший життєвий вибір не забуває, педагогічну діяльність веде і нині: він доцент кафедри філософії і права Київського Національного університету внутрішніх справ, де періодично викладає. Крім того, він реалізується і в науковій сфері: є автором низки наукових праць, монографій, досліджує історію земних цивілізацій, завершив роботу над докторською дисертацією.
На досягнутих висотах Михайло Цимбалюк завжди пам'ятає про незахищені соціальні верстви населення, тому він безупинно займається доброчинністю та меценатством, а також бере опіку над багатодітними родинами, інтернатними закладами та ветеранами.
За сумлінну роботу Михайло Цимбалюк неодноразово нагороджувався. Серед його відзнак почесний знак МВС України "За відзнаку у службі", відзнака МВС України "Хрест слави", Почесний знак МВС України, нагрудний знак "За відзнаку у службі" (1 ступеня), "За бездоганну службу в Державтоінспек-ції" (2 ступеня), "За бездоганну службу в Держ-автоінспекції" (1 ступеня), відзнака МВС України "За бездоганну службу" (3 ступеня), відзнака МВС України "За бездоганну службу" (2 ступеня), відзнака МВС України "За бездоганну службу" (1 ступеня), відзнака МВС України "Лицарю Звитяги", відзнака МВС України за співпрацю з внутрішніми військами, відзнака МВС України "Вогнепальна зброя", Почесне звання "Заслужений юрист України" (Указ Президента України від 23.08.2004 № 988/204), Відзнака МВС України "За безпеку народу" (1, 2 ступені), відзнака МВС України "Лицар Закону", відзнака МВС України "Закон і честь", відзнака МВС України "За протидію дитячій злочинності" (1-2 ступенів), Почесна грамота Кабінету Міністрів України, Нагрудний знак "Знак пошани державної охорони України", відзнака МВС України "За розвиток науки, техніки, освіти" (1-2 ступенів).
Життєве кредо Михайла Цимбалюка - "Я спішу робити людям добро вже сьогодні", "Сенс життя - служіння народу", "Діти - це оголені нерви, які ми повинні берегти".