СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Федорук Анатолій Петрович



Федорук
Анатолій Петрович


Бучанський міський голова

Анатолій Федорук народився 10 травня 1972 року в с. Велика Медведівка Красилівського району Хмель-ницької області. Освіту здобув в Українському держав-ному педагогічному університеті ім. М. Драгоманова за спеціальністю "вчитель історії".
Трудову діяльність розпочав 1989 року на посаді спортивного інструктора, а згодом вчителя історії. Активна життєва позиція, вміння і бажання працювати на користь громади визначили те, що з 1993 року до 1997-го Анатолій Петрович - голова виконкому Великомедведівської сільської ради.
Переїзд до селища Бучі Київської області не лише не пригасив ініціативність Анатолія Федорука, але й відкрив нові можливості застосування його здібностей та вмінь. У 1998 році його обрано на посаду Бучанського селищного голови, у 2002-му переобрано на цю посаду, у 2006 році жителі Бучі втретє виказують йому цю високу довіру. І це цілком заслужено, адже Анатолій Петрович вміє сумлінно працювати сам і ефективно організувати роботу інших, а головне - він однаково добре втілює продумані плани і вирішує непередбачені завдання, що їх ставить перед ним життя.
Результатом наполегливих старань Анатолія Федорука на посаді селищного, а згодом міського голови (2007 року населений пункт змінив статус) стала докорінна зміна вигляду

Бучі: місто приваблює новобудовами, красивою центральною площею, скве-рами та парками. Заходами міського голови створено низку комунальних підприємств, зокрема Бучанське управління комунального господарства, "Бучабудзамо-вник", підприємство громадського харчування "Прод-сервіс", що обслуговує дитячі садки та школи Бучі і Ворзеля. Інтенсивно ведеться будівництво сучасних мікрорайонів з відповідною соціальною інфраструкту-рою, у недалеких планах - будівництво нової поліклініки.
Багато зусиль поклав Анатолій Федорук на розбудову сфери відпочинку міста: відкрито стадіон "Ювілейний", кіномистецький комплекс "Акваріус", організовано дитячу школу мистецтв і дитячо-юнацьку спортивну школу, побудовано 18 сучасних дитячих та спортивних майданчиків, а також - літню естраду в парку відпочинку. У майбутньому планується масшта-бний розвиток рекреаційної зони: будівництво санаторіїв, будинків відпочинку, спортивно-оздоров-чих центрів.
Важливим напрямком роботи Бучанського міського голови є соціальний захист незахищених та мало-забезпечених верств населення. Щоб ефективно виконувати це завдання, Анатолій Федорук ініціював створення в місті саме для них благодійної їдальні та Управління праці та соціального захисту населення.
Професійне кредо Анатолія Петровича: "Робота з людьми і для людей для покращення їх добробуту, забезпечення належного рівня життя" невтомно втілюється в життя. Його сумлінна праця поцінована державною нагородою - орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.