СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Удовиченко Володимир Петрович



Удовиченко
Володимир Петрович


Славутицький міський голова, Голова Координаційної ради Фонду сприяння місцевому самоврядуванню України. Президент Всеукраїнського громадського об'єднання "Клуб мерів", представник України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, доктор економічних наук, професор, лауреат державної премії в галузі науки і техніки та Міжнародної премії ім. В. І. Вернадського

Володимир Петрович Удовиченко народився 30 квітня 1950 року на Київщині. У 1972 році закінчив Київський автодорожний інститут за спеціальністю "інженер шляхів сполучень", 1989 року - Вищу партій-ну школу, а 1991 року - Міжнародну школу бізнесу за спеціальністю "зовнішньоекономічна діяльність під-приємства", стажувався на фірмах ФРН.
Місто Славутич, де вже 19 років Володимир Петрович обіймає посаду міського голови, будувалося за його участю: 1987 року Володимира Удовиченка було призначено першим заступником голови орг-комітету Київського облвиконкому по місту Славутичу. Тому його діяльність на посаді міського голови - успішна та ефективна, адже його власна доля тісно сплелася з долею міста. Розбудову Славутича - символа відродження та надії - він вважає справою власного життя.
Діяльність Володимира Петровича на посаді славутицького міського голови спрямована на забезпечення високих стандартів якості послуг, що надаються мешканцям міста.

Успіхи в цій сфері - непересічні: 2008 року Славутич став володарем сертифікату ЕFОМ "Визнання досконалості в Європі-5". Крім того, під керівництвом Володимира Удовиченка місто стабільно перемагає на Всеукраїнському конкурсі з благоустрою міст та селищ, отримало перший сертифікат міста-лабораторії. З ініціативи міського голови у Славутичі реалізується програма Всесвітньої організації охорони здоров'я "Міста здоров'я". А за вирішення питань з екологічної реабі-літації території та збереження природи Славутич нагороджено Золотою медаллю Міжнародного руху "Екофорум за мир".
У своїй діяльності міський голова спирається на громаду: з 1996 року в Славутичі діє Громадська рада з розвитку міста, а з 2002 року працює Молодіжна рада "Майбутнє Славутича". Завдяки перемозі у Всеукраїн-ських конкурсах проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2003-2008 роках значні кошти додатково залучено до міського житлово-комунального господарства. До того ж Славутич разом з містами Кам'янець-Подільський, Бердянськ та Львів став ініціатором створення Асоціації "Енерго-ефективні міста України".
Досвід роботи міського голови Володимир Удовиченко узагальнив у понад 60 наукових працях, серед яких монографії та "Абетка міського голови".
За сумлінну та самовіддану працю Володимир Петрович нагороджений орденом "За заслуги" І, ІІ та ІІІ ступенів, орденом Ярослава Мудрого V ступеня, багатьма іншими медалями та почесними відзнаками, серед них і міжнародними.