СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Рихліцький Ігор Анатолійович



Рихліцький
Ігор Анатолійович


Начальник Головного управління МНС УкраЇни у Вінницькій області, Генерал-майор служби цивільного захисту

Ігор Рихліцький народився 2 січня 1954 року у с. Слобода Дашковецька Вінницького району Вінниць-кої області. Одразу після закінчення середньої школи розпочав трудову діяльність на Вінницькому електро-технічному заводі, однак згодом Ігор Анатолійович відчув, що ця робота не дозволяє виявити усі свої здібності, а головне - не сприяє реалізації головного прагнення його життя: допомагати людям. Адже ще зі школи закарбувались йому слова, які він узяв собі за життєве кредо: "Жити потрібно так, щоб не було боляче за безцільно прожиті роки". Тому усі свої сили та здібності Ігор Рихліцький поставив на службу мужній справі пожежної охорони. Службу в Державній пожежній охороні розпочав у 1980 році інспектором 3-ї самостійної воєнізованої пожежної частини м. Вінниці.
Щоб виконувати поставлені перед ним завдання на найвищому рівні, Ігор Анатолійович

здобуває вищу освіту: спершу закінчує Київську вищу школу МВС СРСР ім. Ф.Е. Дзержинського, а згодом Черкаський інститут пожежної безпеки МВС України.
Бездоганна служба, виявлені сміливість та відповідальність, відданість справі Ігоря Рихліцького були оцінені і вінничанами, і керівництвом. Тому його було призначено на посаду начальника Управління Державної пожежної охорони УМВС України у Вінницькій області. З вересня 2003 - начальник Управ-ління, а після підвищення статусу - Головного управ-ління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у Вінницькій області.
Основними завданнями роботи Ігоря Анатолі-йовича є не лише забезпечувати ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, здійснювати керівництво пошуково-рятувальними роботами тощо, але й аналізувати та прогнозувати ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій, а головне - розробити комплекс опера-тивних та довгострокових заходів щодо попередження та нейтралізації можливих загроз. Ігор Рихліцький ні на хвилину не забуває про гасло пожежно-рятувальної служби: "Запобігти. Врятувати. Допомогти".
Співробітники оперативно-рятувальної служби під керівництвом Ігоря Рихліцького щорічно ліквідовують понад півтори тисячі надзвичайних ситуацій, рятуючи людське життя та майно, за що користуються незмін-ною повагою вдячних земляків.
За віддану службу Ігор Рихліцький нагороджений нагрудним знаком "За відмінну службу в МВС" (1990), нагрудним знаком "Кращому працівникові пожежної охорони" (1996), "За відзнаку в службі" (2000), Пам'ятним знаком "75 років АПБУ" (2003), Почесною відзнакою МНС України (2003), Відзнакою МНС України "За відвагу в надзвичайній ситуації" І ступеня (2007), орденом "За заслуги" ІІІ ступеня (2008) та почесними грамотами МНС України.