СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Присяжнюк Василь Степанович



Присяжнюк
Василь Степанович


прокурор Одеської області, Заслужений юрист України, Державний радник юстиції 2 - го класу, Почесний працівник прокуратури України

Василь Присяжнюк народився 29 листопада 1955 року в с. Колодно Збаразького району Тернопільської області в селянській родині. Закінчивши середню школу, пішов до армії. А повернувшись до рідного села, Василь Присяжнюк тривалий час працював водієм, обліковцем, бригадиром рільничої бригади колгоспу ім. Олександра Суворова.
У 1979 році вступив до Харківського юридичного інституту (нині Національна юридична академія України ім. Ярослава Мудрого), який закінчив у 1983 році за спеціальністю "Правознавство".
Кар'єру Василь Степанович розпочав стажистом у прокуратурі м. Луцька, помічником прокурора Маневицького району Волинської області. Організа-ційні здібності, високі ділові якості та знання молодого юриста не залишилися без уваги працівників обласної прокуратури, і невдовзі Василя Степановича признача-ють прокурором, а у червні 1988 року - старшим прокурором відділу загального нагляду прокуратури області.
Від 1991 року Василь Присяжнюк - прокурор м. Ковеля, а з жовтня 1998­го - заступник прокурора Одеської області. За час його роботи в цьому

регіоні значно поліпшився стан досудового слідства та якість розкриття резонансних злочинів. Через 2 роки, в лютому 2000­го, Генеральний прокурор України призначає Василя Степановича прокурором Рівне-нської області, а через рік - прокурором Запорізької області. На цих посадах він зарекомендував себе не тільки як умілий керівник, але й як здібний організатор, здатний якісно координувати діяльність правоохоронних органів у боротьбі зі злочинністю. Відтак у липні 2002 року його було призначено заступником Генерального прокурора України - прокурором м. Києва. Указом Президента України Василю Присяжнюку присвоєно почесне звання "Заслужений юрист України", а у серпні 2005 року за високі досягнення у боротьбі зі злочинністю нагороджено орденом "За заслуги" ІІІ ступеня. За тривалу і бездоганну службу наказом Генерального прокурора України його було нагороджено нагрудним знаком "Почесний працівник прокуратури України".
У червні 2007 року Василя Присяжнюка призначили заступником Генерального прокурора України - прокурором Одеської області. На цій посаді він звертає увагу не тільки на подолання злочинності в регіоні, але й на розв'язання житлово­побутових проблем своїх працівників, відбудову приміщення обласної прокуратури, забезпечення належних умов праці, необхідного технічного оснащення тощо.
Василь Степанович високо шанує родинні цінності. Разом з дружиною виховали двох синів, один із яких працює в органах прокуратури.