СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Макосій Дмитро Іванович



Макосій
Дмитро Іванович


Голова Районої Ради Комінтернівського району Одеської області

Дмитро Макосій народився 1956 року у с. Страбичово Мукачівського району на Закарпатті. Після закінчення середньої школи вступив до Одеського сільськогосподарського інституту, який закінчив 1979 року за спеціальністю "зооінженер, економіст-організатор сільськогосподарських підпри-ємств". Згодом працював у радгоспі "Ренійський" на посаді старшого зоотехніка по птахівництву, а після служби в армії, з 1981 до 1998-го головним зоотехніком радгоспу-заводу "Виноградівський", головою колективного господарства "Прикордонник" Ренійського району Одеської області.
Успішна господарська діяльність Дмитра Івановича не залишилась непоміченою, і його призначили заступником голови Ренійської райдержадміністрації. Оскільки ця посада потребувала від Дмитра Макосія поглибити практичні знання, він стає слухачем денної форми навчання Одеського філіалу Української Академії державного управління при Президентові України, закінчивши яку, він отримав кваліфікацію магістра державного управління. Здобута підготовка дала змогу ефективно виконувати завдання голови Татарбунарської райдержадміністрації Одеської області, на посаді якого він перебував з 2001 до 2006 року.

2006 року Дмитра Макосія обрано головою Комінтернівської районної ради, присвоєно ІІІ ранг посадової особи місцевого самоврядування. Серед найактуальніших завдань голови: покращення ефективності сільського господарства, газифікація району, водозабезпечення та санітарний стан. Значну увагу приділяє Дмитро Іванович покращенню роботи соціальнозначущих установ: шкіл, дошкільних закладів, закладів культури та охорони зоров'я.
Голова Комінтернівської райради зарекомендував себе здібним, наполегливим, вимогливим керівником. Щоб швидко та ефективно реагувати на проблеми населення, Дмитро Макосій веде особистий прийом не лише у службовому кабінеті, а й під час регулярних поїздок до населених пунктів району. Це допомагає йому своєчасно ухвалювати необхідні рішення, вірно визначати цілі та завдання соціально-економічного розвитку, швидко реагувати на складні ситуації.
Енергійність, ініціативність та наполегливість у вирішенні щоденних проблем територіальних громад населених пунктів району здобули Дмитру Макосію пошану серед населення та колег.
За самовіддану працю, вагомий особистий внесок у розбудову місцевого самоврядування Одеської області, зміцнення української державності й демократії, активну громадську позицію 2003 року Дмитра Маковія було нагороджено Похвалою Одеської обласної держ-адміністрації, Одеської обласної ради, а 2008 року - Грамотою Головного управління державної служби України.