СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Маєвський Володимир Iванович



Маєвський
Володимир Iванович


Начальник Департаменту громадської безпеки МВС України, Заслужений юрист України, генерал-майор міліції, Почесний працівник МВС України

Володимир Іванович Маєвський народився 1 березня 1953 року в с. Михайлівка Ємільчинського району Житомирської області у родині вчителів. Батьки - Марія Захарівна та Іван Андрійович - прищеплювали своїм дітям культуру, виховували потяг до знань, поважне ставлення до людей. Вони мріяли, що дочка Надія та син Володимир оберуть їхню стежку у житті і стануть педагогами. Але В.І. Маєвський обрав іншу професію.
Після закінчення школи в 1968 році Володимир Іванович вступив до Житомирського автошляхового технікуму, навчання у якому успішно завершив у 1972 році. Молодого спеціаліста направили на роботу інженером з безпеки дорожнього руху у Веселовське районне об'єднання "Сільгосптехніка", що в Запорізькій області. Звідти юнака призвали на службу до лав Радянської Армії (1972-1974 рр.). Демобілізувався В.І. Маєвський із посади командира відділення.
У 1975 році Володимир Іванович розпочав службу в міліції інспектором дорожнього нагляду підрозділу ДАІ УВС м. Києва, пройшовши шлях до заступника командира підрозділу.

Протягом 1979-1984 роківВ.І. Маєвський навчався у Київській Вищій школі МВС СРСР ім. Ф.Е. Дзер-жинського, по закінченні якої здобув спеціальність "правознавець­юрист".
Керівництво відзначило організаторські здібності В.І. Маєвського, і в 1984 році його призначили на посаду заступника командира полку патрульно­ постової служби міліції УВС м. Києва. З 1986 року Володимир Іванович - заступник начальника центрального столичного Ленінського (пізніше - Старокиївського) районного управління МВС, в якому пропрацював 11 років.
Великий практичний досвід у забезпеченні правопорядку і безпеки громадян, чудові органі-заторські здібності стали основними чинниками, що вплинули на подальшу кар'єру Володимира Івановича. У 1997 році його запросили на службу до Міністерства внутрішніх справ, запропонувавши очолити відділ керівництва спеціальними підрозділами із забезпе-чення безпеки працівників суду, правоохоронних органів, осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві.
У 1999 році В. І. Маєвський очолив управління охорони громадського порядку Головного управління адміністративної служби міліції Міністерства, яке в 2002 році було реорганізовано в Департамент громадської безпеки.
Під керівництвом В.І. Маєвського було розроблено правову, теоретичну та методичну основи діяльності спецпідрозділів судової міліції "Грифон", громадських помічників дільничних інспекторів міліції в сільській місцевості, інститут яких було започатковано в липні 2005 року на виконання вимог Указу Президента України "Про заходи щодо забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності" та багато інших важливих державних і відомчих нормативних документів, які сьогодні регламентують діяльність органів внутрішніх справ. Нині ж Володимир Іванович Маєвський працює над підготовкою органів МВС до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Працюючи над Концепцією безпеки та правопорядку під час проведення цього масштабного заходу, Володимир Іванович користується багаторічним досвідом роботи, високим професіоналізмом, досконалим знанням законодавства та глибоким розумінням проблем, з якими стикаються українські міліціонери.
Життєве кредо В.І. Маєвського - служити народу України. Його кредо підтримують дружина Олена Петрівна та два сини - Іван і Юрій. Нині можна говорити, що Маєвські утворили міліцейську династію, бо сини закінчили Національну академію внутрішніх справ і працюють за фахом.
Вільний час Володимир Іванович Маєвський щедро дарує улюбленій онуці Насті.