СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Кравцов Олександр Олегович



Кравцов
Олександр Олегович


Завідувач секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин

Народився Олександр Олегович на Донеччині, у місті Єнакієве 24 лютого 1964 року.
Першу вищу освіту Кравцов Олександр Олегович здобував у Дніпропетровському гірничому інституті, який закінчив у 1985 році, оволодівши фахом гірничого інженера­економіста. Згодом, отримавши трудовий та життєвий досвід, він запрагнув більшого, тому у 1999 році вступає до Національної Академії державного управління, закінчивши яку у 2001 році, отримує диплом магістра державного управління.
Трудову діяльність Олександр Кравцов розпочав у 1985 році на шахті ім. К. Маркса виробничого об'єднання "Орджонікідзевугілля" підземним гірничим майстром. Прямо з копальні ініціативного та добросовісного юнака запрошують на відповідальну роботу інструктором міського комітету Комуністичної партії України.

Це були бурхливі часи перебудови та перших шахтарських страйків.
Після розпаду СРСР із 1992 року Олександр Олегович набуває досвіду ефективного керівництва та управління бізнес­процесами на керівних посадах в комерційних установах. Займається залученням іноземних інвестицій в країну.
Проте шахтарський дух дає про себе знати і Олександр Кравцов повертається на державну службу в Міністерство палива та енергетики України, де з 2001 по 2002 роки працює на посаді керівника служби Державного секретаря Міністерства палива та енерге-тики України.
З 2003 року - Малий Український Урал ­ Житомир-щина. З Житомирщиною Олександра Олеговича пов'язує найбільш плідний етап його професійної діяльності, на посаді заступника голови обласної державної адміністрації. За його участю розроблявся Закон України "Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку в Житомирській області", який широко розкривав двері для інвесторів з усього світу.
Із 2004 року йому доручається відповідальна робота в уряді, заступником міністра промислової політики України, а згодом, у 2006 році, - настільки ж відповідальне звання народного обранця України.
Він також веде активну роботу по підтримці інтересів жителів України на загальнодержавному рівні. Повсякчасна турбота та вирішення проблем кожної людини дає конкретні результати: з'являються нові робочі місця, надається адресна допомога школам та дитсадочкам, дитячим притулкам, підтримується молодіжний спорт. Як віруюча людина, Олександр Олегович також вважає своїм обов'язком допомагати церквам.
Із 2008 року Кравцов Олександр Олегович продовжує розпочату на посаді народного депутата діяльність, але вже на посаді завідувача Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.
Олександр Кравцов, незважаючи на активну трудову діяльність, як турботливий чоловік виховує двох синів. Відпустки Олександр Кравцов проводить з родиною, займаючись улюбленим видом відпочинку - в горах на лижах.
Він дійсно професіонал, який завжди дотримується свого слова.