СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Костенко Анатолій Васильович



Костенко
Анатолій Васильович


Суддя Верховного Суду України, Заслужений юрист України

Анатолій Васильович Костенко народився 28 серпня 1955 року у с. Копилів Макарівського району Київської області у сім'ї робітників Марії Хомівни та Василя Семеновича (нині покійного).
У 1972 році закінчив середню школу і протягом двох років працював учнем слюсаря та слюсарем­складальником на Київському авіаційному виробничому об'єднанні.
Протягом 1974-1976 років проходив військову службу в Збройних Силах СРСР - у Червоно-прапорному Київському військовому окрузі водієм. За роки служби об'їздив усю Україну.
У листопаді 1976 року Анатолій Васильович Костенко вступив на підготовче відділення Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка. А у 1977 році, здавши вступні іспити, був зарахований студен-том юридичного факультету, який за спеціальністю "Правознавство" успішно закінчив у 1982 році.
Протягом 1982-1987 років Анатолій Васильович піднімався по службових сходинках. Він працював слідчим, начальником слідчого відділення Макарівського районного відділу внутрішніх справ Київської області.
У червні 1987 року жителі Макарівського району висловили йому високу довіру, обравши народним суддею

Макарівського районного суду. А на першій організаційній сесії Макарівської районної Ради народних депутатів його призначають головою районного суду.
У березні 1996 року Указом Президента України А. В. Костенка призначено суддею Київського обласного суду (з 2001 року - це Апеляційний суд Київської області), де він працював суддею Цивільної палати.
У грудні 2005 року А. В. Костенка обрано суддею Верховного Суду України. Відтоді і дотепер Анатолій Васильович працює в штаті Цивільної палати. Він - суддя вищого кваліфікаційного класу. Нагороджений Почесною грамотою Верховного Суду України та Ради суддів України.
Анатолій Васильович Костенко - одружений. Із дружиною Любов'ю Борисівною, яка за фахом також юрист, він познайомився, навчаючись в університеті. Сьогодні з повним правом можна говорити про династію юристів Костенків: Любов Борисівна працює начальником відділу Вищої Ради юстиції, син Дмитро закінчив Одеську національну юридичну академію і працює помічником судді Верховного Суду України, донька Марина, яка також має вищу юридичну освіту - у Міністерстві юстиції України. Нині вона заочно здобуває ступінь магістра на юридичному факультеті Київського національного університету ім. Т.Г. Шев-ченка. Юристом є і невістка Олена, яка працює помічником судді Київського обласного господар-ського суду. Радує дідуся онучка Софійка.
Є у Анатолія Васильовича Костенка одна пристрасть. Любить подорожувати власним автомо-білем мальовничими місцями нашої Батьківщини. Його захоплення вже давно стало сімейним хобі. Замолоду разом із дружиною і малими дітьми під час відпусток та у вихідні дні родина Костенків здійснювала тематичні подорожі по дендропарках, озерах і замках України.