СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Кондратюк Тетяна Вікторівна



Кондратюк
Тетяна Вікторівна


Громадський і Політичний діяч України, Заступник міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту, голова Всеукраїнської громадської організації "Дія", співголова Всеукраїнської громадської організації "Служба захисту дітей", голова Київської міської організації Партії зелених України, кандидат наук з державного управління

Народилася 18 липня 1974 року. Місцем для здобуття освіти обрала університет імені Каразіна у рідному місті Харків. Завжди з вдячністю згадує педагогів, які були не лише викладачами, але й наставниками. А цілеспрямованість і працездатність Тетяна Вікторівна черпала від батьків - Віктора Миколайовича та Асі Олександрівни і старшої сестри Наталки. Саме рідні люди стали взірцем на все життя, прищепили сумлінність, навики до постійної роботи над собою.
З молодих років Тетяну Кондратюк вабила діяльність, яка дозволяє не лише реалізовувати свій потенціал, але й бути корисною іншим. Тому, здобувши освіту англійського філолога, 22­річна Тетяна стала оволодівати новою справою. З 1996 по 2005 роки працювала генеральним директором, представником "Відіван Ltd" по Східній Європі. Роки напруженої праці принесли добрі плоди, відзначені у 1998 році перемогою в номінації "Кращий молодий керівник підприємства" Всеукраїнської акції "Золота Фортуна", а у 2002 році високою державною нагородою орденом "Княгині Ольги" ІІІ ступеня.
Майже десятирічний досвід роботи втілився не лише у кар'єрі успішного підприємця, але й у наукових здобутках. У 2002 році вийшла у світ книга "Формування державної політики підтримки малого бізнесу в Україні" за результатами дисертаційного дослідження на здобуття вченого ступеня "кандидат наук з державного управління". У роботі викладено бачення Тетяною Кондратюк відносин, що мають складатися між державою та підприємництвом для ведення в Україні повноцінного бізнесу. Говорити про соціально відповідальний бізнес можна лише тоді, коли цей бізнес сплачує податки і працює прозоро. Це його найперша і найголовніша риса, впевнена вона. Водночас такої ж відкритої і відповідальної поведінки бізнес повинен вимагати від держави. Ці ж принципи впроваджувала, активно працюючи 2007 року в Житомирській обласній державній адміністрації заступником голови на важливій ділянці роботи - залученні інвестицій. "Для цього поліського краю вони необхідні, як повітря. За один лише рік нам вдалося збільшити приріст інвестицій на 50% у порівнянні з минулим роком і закласти основу для подальшого розвитку. Багаті поклади, прекрасні люди - все це разом узяте дає області гарну перспективу".
Розуміння значущості ролі держави для суспільних змін привело Тетяну Кондратюк до необхідності докласти своїх зусиль, свого організаційного досвіду у новій відповідальній і почесній сфері діяльності. З 2005 року Тетяна Кондратюк спільно з колегами та однодумцями працює над розробкою державної політики у сфері сім'ї, завданням якої є належна соціальна політика щодо української родини, забезпечення рівних умов для розвитку жінок і чоловіків, захист прав дитини. У 2005 році прийняла пропозицію обійняти посаду заступника міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту, на якій трудиться і нині.

Саме здобутками у справі зміни суспільної свідомості до питання захисту прав дитини та сім'ї молодий управлінець і політик має підстави пишатися особливо. "Найскладнішим було змінити ставлення до питання захисту прав дитини­сироти у декотрих із представників державної влади,- згадує вона. У традиціях українського суспільства завжди було прагнення уберегти дитину від незгод. Хоча державна машина, на жаль, повільно оговтується від складної спадщини радянської доби, нам вдалося добитися кардинальних змін у цій справі - започаткувати докорінну реформу системи інтернатних закладів, розвинути сімейні форми виховання дітей­сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. На сьогодні ми пишаємося тим, що тисячі і тисячі дітей уже зростають у теплі родинного затишку. Цьому сприяє постійна плідна діяльність нашого міністерства, підтримувана на найвищому політичному рівні".
Прискорити зміни в державному управлінні допомагає Тетяні Кондратюк активна діяльність на громадській ниві. У 2007 році вона стає співголовою Всеукраїнської громадської організації "Служба захисту дітей" та засновником Всеукраїнської благодійної організації "Дай руку дитині". Ініціативи Тетяни Кондратюк, що йдуть на користь дітям і гуманізують відносини держави і дітей, підтримало Міністерство внутрішніх справ України і вручило їй Відзнаку МВС "За сприяння протидії правопорушенням в дитячому середовищі", а Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту нагородило Почесною відзнакою "За активну громадську діяльність".
Тетяна Кондратюк впевнена, що в житті можна досягти всього, чого хочеш. Основне для успіху - правильно визначати і ставити ціль. "Ми щодня самі творимо своє життя. І ми за нього відповідаємо",- стверджує Тетяна Кондратюк. Для неї це справді так, саме тому вона енергійно єднає довкола себе своїх сучасниць та однодумців, ведучи за собою, навчаючи їх ставити перед собою цілі і досягати їх. З 1998 року Тетяна Кондратюк очолює Всеукраїнське об'єднання "Дія", яке має Консультативний статус при Економічній і Соціальній Раді Організації Об'єднаних Націй, неодноразово представляла Україну з доповідями на міжнародних конференціях з питань захисту прав людини і гендерної рівності, зокрема як голова державної делегації України. З 1999 року - заступник голови Національної ради жінок.
Соціальні питання вважає найпріоритетнішими у розвитку суспільства, тому і вступила у 2005 році до лав Партії зелених України, ідеї сталого розвитку якої, стверджує молодий політик, варті того, щоб бути фундаментом змін в Україні. Водночас завжди з вдячністю згадує колег із Народно­демократичної партії, які стали її першими провідниками в українську політику.
Діяльність Тетяни Кондратюк у 2002 році відзначена високою державною нагородою - орденом "Княгині Ольги" ІІІ ступеня, пишається вона і Грамотою Верховної Ради України "За заслуги перед українським народом" (2003 рік), Подякою Президента України.
Найбільшою своєю цінністю Тетяна Кондратюк вважає свою родину, переливає свою любов, своє ставлення до життя у свого сина Миколу, котрий нині навчається у київській гімназії. "Батьки мають бути гідними своїх дітей", - так говорить Тетяна Кондратюк, котра щоразу готова долати нові вершини.