СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Колесніченко Тетяна Євгенівна



Колесніченко
Тетяна Євгенівна


Голова суворовського суду м. Херсона

Народилася 6 травня 1956 року у м. Херсоні у родині робітників.
У 1975 році вступила до Одеського державного університету ім. І.І. Мечнікова на юридичний факуль-тет. Після шести років сумлінного навчання Тетяна Колесніченко отримала диплом за спеціальністю "Правознавство" (1981).
Свою кар'єру Тетяна Євгенівна розпочала у 1973 р. з посади архіваріуса Херсонського обласного суду, де пропрацювала майже 3 роки.
З 1975 по 1976 рр. працювала інспектором спеціальної частини Херсонського обласного суду. Наступні три роки Тетяна Євгенівна була консультантом по судовій роботі відділу юстиції Херсонського облвиконкому. З 1979 р.- консультант по судовій роботі, а згодом - старший консультант по кодифікаційно­довідковій роботі відділу юстиції Херсонського облвиконкому.

З червня 1982 по червень 1987 рр. Тетяна Колесніченко призначена на відповідальну посаду народного судді Суворовського народного суду рідного міста Херсона. З червня 1987 р. повторно переобрана на цю посаду.
З квітня 1990 р.- суддя, заступник голови, а з грудня 1999 р.- голова Суворовського районного суду м. Херсона.
У 2000 році Т.Є. Колесніченко безстроково переобрано суддею Суворовського районного суду м. Херсона. За інтелігентність, відданість своїй справі, справедливість та бажання завжди прийти на допомогу ближньому Тетяна Євгенівна користується значною повагою серед колег та друзів.
На даний час працює головою Суворовського районного суду м. Херсона.
За вагомий особистий внесок у справу органі-заційного забезпечення діяльності судів, захисту прав і свобод громадян, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівників суду Т.Є. Колесніченко нагороджено Почесною грамотою Верховної Ради України (2005), неодноразово заохочувалася поче-сними грамотами та грошовими винагородами, наказами голови Апеляційного суду Херсонської області, начальника ТУ ДСВ у Херсонській області та Херсонським міським головою.
Тетяна Євгенівна - член Ради суддів України в Херсонській області, член дисциплінарної комісії адвокатів Херсонської області.
За сімейним станом - вдова, має доньку Кушнір Ганну Вікторівну (1984 р. н.), яка у 2007 році закінчила Одеську національну юридичну академію. Працює помічником судді Дніпровського районного судум. Херсона.