СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Копилов Віталій Іванович



Копилов
Віталій Іванович


Завідувач Уманської міської державної нотаріальної контори

Віталій Іванович Копилов народився 22 серпня 1937 року у с. Єлань-Коліно Новохоперського району Воронезької області. У пошуках власної стежини у житті Віталій Іванович спочатку оволодів сільськогосподарською професією: упродовж 1955 - 1960 років навчався в Українській академії сільськогосподарських наук у Києві. По закінченні вузу працював за фахом інженером у народному господарстві, в місцевих органах державної виконавчої влади. Проте незабаром зрозумів, що ця спеціальність не є справою його життя. Тож у 1966 році В.І. Копилов вступив на юридичний факультет Київського державного універ-ситету ім. Т. Г. Шевченка, який без відриву від роботи успішно закінчив у 1972 році.
В активі В.І. Копилова 43 роки трудового стажу. Віталій Іванович багато років працював викладачем права в Уманському сільськогосподарському інституті та в Уманській бухгалтерській школі. З 1984 року він працює завідувачем Уманської державної нотаріальної контори Черкаської області. За цей час під керівництвом Віталія Івановича в Уманській міській державній нотаріальній конторі пройшли стажування на нотаріусів п'ять осіб, які нині успішно працюютьв п'яти регіонах.

В.І. Копилов бере активну участь у роботі виїзної громадської приймальні на підприємствах і в організаціях міста Умані. Посада, яку він обіймає, є дуже відповідальною і потребує від нотаріуса глибоких юридичних знань, проникливості та уважного ставлення до звернень громадян, і саме тому він щоденно намагається служити людям при вирішенні складних життєвих ситуацій.
За багатолітню діяльність на ниві юриспруденції Віталія Івановича Копилова нагороджено медаллю "За доблесну працю". У 2002 році В.І. Копилова було відзначено Подякою Черкаського управління юстиції і Черкаського обласного відділення Української нотаріальної палати за багаторічну сумлінну працю.
Віталій Іванович одружений. Дружина працює старшою медичною сестрою у дошкільному закладі. Подружжя Копилових виховало трьох синів. Один із них із відзнакою закінчив юридичний факультет Національного технічного університету України "КПІ".
Життєве кредо Віталія Івановича Копилова - "Юриспруденція і художня література". Він постійно виступає із матеріалами на правову тематику у місцевій газеті "Уманська зоря". Багато років Віталій Іванович вдало поєднує співпрацю із журналом "Радянське право", на сторінках якого неодноразово виступав із публікаціями про нотаріальну діяльність, із залюбленістю у поетичне слово. Зі шкільної лави він друкував свої вірші у періодиці. До сьогодні вийшли друком чотири поетичні збірки В. І. Копилова: "У вирі життя", "День за днем", "На крыльях души", "Узоры судьбы".
Його улюблений вислів: "Якщо вмирає сила закону, то народжується закон сили".

В Україні

Біля червоної калини
Думки раптово надійшли
Про нашу неньку Україну,
Де своє щастя ми знайшли.

Де пролетіло все дитинство,
Мов загадковий синій птах,
І залишилось материнства
Тепло, мов сонце, у серцях.

І біля батьківської хати,
Біля плакучої верби
Думки прийшли, щоб нагадати
Родинні почуття тобі.

Щоб у мандрівках тих майбутніх
Забути матір ти не міг
Й завжди в тобі була присутня
Любов до батьківських доріг.