СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Жуковський Олександр Григорович



Жуковський
Олександр Григорович


Голова київського районного суду м. Одеси, Заслужений юрист України

Олександр Григорович Жуковський народився 28 вересня 1944 року у селищі Селець Мінського району Мінської області Республіки Білорусь.
Трудову діяльність розпочав у 1961 році учнем фрезерувальника у м. Мінську на 11 державному підшипниковому заводі.
В 1963 році О.Г. Жуковський переїздить на постійне проживання у м. Донецьк.
У 1963-1966 рр. служив у Прикордонних військах. Після демобілізації працює фрезерувальником на підприємствах м. Одеси.
Прагнення до знань спонукає юнака у 1967 році вступити на вечірнє відділення юридичного факультету Одеського державного університету ім. І.І. Мечнікова, яке він закінчив без відриву від виробництва у 1973 році.
Трудову діяльність за фахом юриста Олександр Григорович розпочав у 1976 році адвокатом юридичної консультації у м. Ізмаїл Одеської області.
У 1980-1986 роках О.Г. Жуковський - народний суддя, голова народного суду м. Ізмаїла Одеської області.
У квітні 1986 року його переводять на посаду заступника начальника управління юстиції Одеського облвиконкому.
З липня 1991 р. по квітень 2000 р. Олександр Григорович - голова Іллічівського районного суду м. Одеси. А з квітня 2000 р. по січень 2003 р. він працює на посаді голови Приморського районного суду м. Одеси.
З січня 2003 року О.Г. Жуковський працює спочатку в. о. голови, а пізніше головою Київського районного суду м. Одеси.

Перебуваючи на цій посаді, Олександр Григорович працює над питанням забезпечення належних умов роботи суддів і працівників суду. За його активної участі вирішено питання проведення реконструкції приміщення суду.
О.Г. Жуковський - юрист високої кваліфікації, має чудові організаторські здібності, чітко планує свою роботу і роботу суду, вміло застосовує законодавство на практиці, забезпечує якісний розгляд складних кримінальних і цивільних справ.
Олександр Григорович - автор ряду наукових праць: "Адміністративна відповідальність у сфері підприємницьких відносин", "Закону України "Про судоустрій України". Коментар", "Про судоустрій України: історія, теорія і практика". О.Г. Жуковський виступає співавтором кількох наукових праць "Організаційно­правові форми підприємницької діяльності: поняття і порядок створення", "Підпри-ємництво в Україні (юридично­економічний аспект".
За досягнення у роботі, вагомий внесок у здійснення правосуддя та високий професіоналізм Олександр Григорович Жуковський удостоєний почесного звання "Заслужений юрист України". Рішенням оргкомітету Міжнародного інвестиційного форуму "Світ. Європа. Україна" у 2007 році його визнано лауреатом Міжнародного рейтингу досягнень і популярності та нагороджено орденом "За визначні досягнення" І ступеня. О.Г. Жуковський нагороджений ювілейними медалями "ХХ лет победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 гг." та "60 лет освобождения Республики Беларусь от немецко­фашистских захватчиков".
Олександра Григоровича нагороджено почесною відзнакою голови Одеської обласної державної адміністрації, численними грамотами міністра юстиції Української РСР, Ради суддів України, обласної ради та ін.
О.Г. Жуковський бере активну участь у громадському житті. Багато років поспіль його обирають членом ради суддів Одеської області, він очолює регіональну організацію Союзу юристів України в Київському районі м. Одеси.
Олександр Григорович одружений, має двох синів та двох онуків.
Його молодший син Сергій пішов дорогою батька - у 2007 році його призначено суддею Малиновського районного суду м. Одеси.
У своєму житті Олександр Григорович Жуковський дотримується принципу "Нікому не робити зла" і вважає свої особисті і професійні здобутки результатом доброзичливого ставлення до людей.