СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Євтушенко Олена Iванівна



Євтушенко
Олена Iванівна


Суддя Апеляційного суду м. Києва Заслужений юрист України (2006)

Олена Євтушенко народилася 23 березня 1956 року в м. Києві у дружній родині Івана та Віри Євтушенків. Здібна, жвава та самостійна, вона стала надією та опорою батьків, а для молодших братів Сергія та Дмитра - добрим прикладом в усіх справах.
Відразу по закінченню школи (1973) Олена Євтушенко почала працювати у Шевченківському районному суді м. Києва на посаді секретаря. Саме у той час вона визначила, що пов'яже своє життя з юриспруденцією, і тому розпочинає навчання на юридичному факультеті Київського державного університету ім. Тараса Шевченка. У 1980 році Олена Євтушенко отримала диплом юриста.


З 1981 р.- нотаріус 13­ї Київської державної нотаріальної контори, а в 1982 році обрана суддею Дарницького (надалі - Харківського) районного суду м. Києва. Глибоке знання законодавства, професійні навички Олени Іванівни та її вміння організувати свою роботу не були залишені поза увагою колег. З червня 1993 року вона обрана суддею Київського міського суду (на даний час Апеляційний суд м. Києва).
Понад 25 років Олена Євтушенко присвятила служінню Закону. Має 1­й суддівський клас.
Ніколи не зупиняючись на досягнутому, Олена Іванівна постійно підвищує свій професійний рівень: бере участь у програмі з вивчення суддями України Європейської Конвенції з прав людини та основних свобод. У рамках цієї програми як слухач, а невдовзі - як лектор, відвідує суди багатьох областей України. З метою ознайомлення з роботою судів, судовим процесом та підготовкою кадрів для суду Олена Іванівна бере участь у міжнародних семінарах у Франції, Німеччині, Нідерландах, Швейцарії, Чехії, США, Угорщині, Австрії. О.І. Євтушенко бере участь у підготовці судових кадрів.
З 1999 року по 2003 рік Олена Євтушенко активно займається науковою та викладацькою діяльністю: викладає в Академії адвокатури України (2005), Академії суддів України, виступає автором багатьох наукових статей та співавтором юридичних видань з питань цивільного процесу в Україні. У вересні 2006 року отримала диплом кандидата юридичних наук. У січні 2006 року Євтушенко О.І. присвоєно високе звання "Заслужений юрист України".
З 2004 року Олена Євтушенко очолює громадську організацію: Асоціацію суддів м. Києва, яка створена з метою розвитку демократичного законодавства та правосуддя, підвищення авторитету судової влади та зміцнення незалежності судів.
За вагомий особистий внесок у розвиток правосуддя та високу професійну майстерність Олена Євтушенко багаторазово заохочувалась керівництвом Апеляційного суду м. Києва, Київською міською державною адміністрацією, нагороджена відзнакою Вищої Ради юстиції України та грамотою Верховної Ради України.