СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Довгий Олесь Станіславович



Довгий
Олесь Станіславович


Заступник Київського міського голови - секретар Київради

Олесь Станіславович Довгий народився 1 листопада 1980 року в м. Києві у родині науковців. Його батько - Станіслав Олексійович Довгий - народний депутат України 4, 5 та 6 скликань, президент Малої Академії Наук України, член Президії НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор, член-корес-пондент НАН України, член-кореспондент АПН України, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки.
Мати - Лариса Олександрівна - кандидат філософ-ських наук, старший науковий співробітник, професор Київської національної консерваторії, старший науковий співробітник інституту філософії НАНУ.
Олесь Станіславович у 1997 році із відзнакою закінчив Київську загальноосвітню школу № 58. За програмою міжнародних обмінів успішно навчався у Великобританії і в 1997 році був визнаний кращим студентом Bournemouth Tutorial College. Досконало володіє англійською мовою.
У 2001 році із відзнакою закінчив Національний авіаційний університет, здобувши кваліфікацію магістра за спеціальністю "Маркетинг у виробничій сфері".
У 2002 році із відзнакою закінчив Київський національний економічний університет і отримав кваліфікацію магістра з управління міжнародним бізнесом.
Олесь Станіславович Довгий - кандидат економічних наук. Опублікував понад тридцять наукових праць. Нині працює над докторською дисертацією "Технопарки та інноваційна діяльність в Україні".
Трудову діяльність Олесь Станіславович розпочав одразу після закінчення школи. У 1997 році працює референтом в Українській Асоціації молодих юристів. В 2000 році, як член УАМЮ, був обраний секретарем місцевого осередку. А з 2003 по 2004 рік він - віце-президент Асоціації. Брав активну участь у розробці нормативно-правових актів, спрямованих на вдосконалення законодавчого права стосовно захисту інтелектуальної власності, об'єктів авторського та суміжного права.

У період з листопада 2001 року по червень 2003 року О. С. Довгий працював у Державному університеті інформаційно-комунікаційних технологій на посадах наукового, старшого наукового співробітника науково-аналітичного центру, виконував обов'язки доцента кафедри економіки.
Під час останніх виборів Президента України у 2004 році брав активну участь у громадському контролі за дотриманням діючого законодавства.
З листопада 2004 року по грудень 2005 року О.С. Довгий працює старшим науковим співро-бітником Інституту телекомунікацій і глобального інформа-ційного простору (НАНУ).
З грудня 2005 року займає посаду директора з питань розвитку Міжнародної громадської організації "Міжнародний центр перспективних досліджень". О.С. Довгий - радник голови Державного департаменту інтелектуальної власності.
На виборах 2006 року балотувався кандидатом в депутати до Київської міської ради від виборчого блоку Леоніда Черновецького. 14 квітня став депутатом 5 скликання Київської міської ради, а 28 квітня був обраний заступником Київського міського голови - секретарем Київради.
В результаті позачергових виборів у 2008 році знову обраний депутатом Київської міської ради 6 скликання від блоку Леоніда Черновецького і вдруге - заступником Київського міського голови - секретарем Київради.
Як секретар Київської міської ради, Олесь Станіславович Довгий активно втілює у життя нову філософію роботи представницького органу громади Києва: "Ми не повинні ділити сесійну залу на більшість або меншість, на владу або опозицію. Київрада - не політичний, а господарський орган, який повинен займатися вирішенням проблем простих киян та розвитком столиці, а не політичними протистояннями та чварами". Запропонований О. С. Довгим підхід дає позитивні результати: переважна більшість питань, що виносяться на розгляд сесійної зали, знаходять підтримку депутатів усіх фракцій міської ради.
До сфери професійних інтересів О.С. Довгого належить вдосконалення системи місцевого самоврядування в Україні. "Лише наближення усього комплексу послуг, що надаються державою та органами місцевого самоврядування безпосередньо до людини, здатне зробити їх якісними та побудувати в Україні партнерську модель стосунків між людиною та державою європейського зразка".
О. С. Довгий бере активну участь у роботі Асоціації міст України та громад, очолює Спілку секретарів міських рад.
Указом Президента України від 21 квітня 2008 року О.С. Довгого введено до складу делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи. У вересні 2008 року Олеся Станіславовича Довгого удостоєно нагороди Української Православної Церкви - ордена "Андрія Первозванного ІІ ступеня".
О.С. Довгий неодружений. У вільний час захо-плюється українським живописом, патронує низку культурних та мистецьких проектів.