СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Грищенко Тамара Миколаївна



Грищенко
Тамара Миколаївна


Голова Іванківського районного суду Київської області

Тамара Миколаївна Грищенко народилась 26 травня 1953 року в с. Згурівка Київської області. Її батько, Кушніренко М. В., у свій час закінчив Харківський юридичний інститут і тривалий час працював прокурором в різних районах Київської області.
Це визначило вибір і його доньки. Вона вважає прикладом для себе своїх батьків, які поклали в основу свого життя інтерес до справи, якою займаються, любов і повагу до всякої праці, і донесли це до своїх дітей.
У 1973 році Тамара Миколаївна вступила на юридичний факультет Київського державного універ-ситету імені Тараса Шевченка, який успішно закінчила у 1978 році.
Після закінчення університету рік стажувалась в Ірпінському міському суді Київської області.
У жовтні 1978 року вона була обрана народним суддею Сквирського районного суду Київської області, в якому працювала упродовж восьми років.

У червні 1987 року Грищенко Т. М. була обрана суддею Іванківського районного суду Київської області і була призначена головою цього суду. На цій посаді вона працює вже 21 рік. Юрисдикція цього суду поширюється не тільки на Іванківський, а й на Поліський район та Зону відчуження Чорнобильської АЕС. На території працюють дві прокуратури: Іванківська міжрайонна та Прип'ятська спеціальна, знаходяться два райвідділи міліції та відділ охорони Зони відчуження Чорнобильської АЕС.
Тамара Миколаївна переконана, що розбудова демократичного суспільства неможлива без забезпе-чення доступу громадян до незалежного та неуперед-женого судочинства, без реалізації громадянином своїх законних прав та свобод.
Найвищими чеснотами для судді Грищенко Т. М. вважає професійність, досвід роботи та відповідаль-ність за прийняті рішення. Їй властива витримка, неупередженість у вирішенні справ та емоційна стабільність у спілкуванні з громадянами.
Її життєве кредо є кодекс іронічного оптиміста, зміст якого вона викладає так: "Не шукай дешевого визнання у людей і такої ж прихильності у верхах. Тримайся середини! Не возлюби славу, а шануй гідність. Тримай удари і не скигли. Не зганьби імені свого! І посміхайся, - негідників це дратує..."
Себе Грищенко Тамара Миколаївна характеризує як людину, що має м'який характер, але тверду ходу.
На її думку, це допомогло їй долати життєві незгоди, пережити важку втрату - смерть чоловіка, та виховати трьох дітей, яких вона вважає своїм найкращим життєвим надбанням і своєю гордістю.