СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Головкiн Олександр Васильович



Головкiн
Олександр Васильович


Прокурор оболонського району м. Києва, Старший радник юстиції Заслужений юрист України, Почесний працівник Прокуратури України, Кандидат юридичних наук Доктор філософії в галузі права, Доцент Національної Академії Прокуратури Україниbr /Член Міжнародної Асоціації прокурорів

Олександр Васильович народився в сім'ї Василя Васильовича і Олени Миколаївни Головкіних 1 квітня 1965 року в м. Києві. Строкову службу проходив у Військово­Морському флоті. Звільнившись у запас, вирішив продовжити навчання і вступив на юридичний факультет Київського державного (нині Національного) університету ім. Тараса Шевченка.
Понад 18 років Олександр Васильович віддав служінню Закону. Працював в органах прокуратури м. Києва: помічником прокурора Дніпровського району, прокурором та старшим прокурором відділу загального нагляду прокуратури міста, заступником прокурора Подільського району, заступником прокурора м. Києва.
Олександр Васильович більше п'яти років обіймав керівні посади в Генеральній прокуратурі України: начальник відділу, начальник управління, старший помічник Першого заступника Генерального прокурора України, старший помічник Генерального прокурора України. Входив до складупрокурорської делегації, що брала участь у міжнародних форумах та конференціях, зокрема по боротьбі з корупцією.

Олександр Васильович входив до складу Вищої атестаційної комісії Генеральної прокуратури України (2000-2001), до колегії прокуратури м. Києва (2001). Нещодавно світ побачив його монографію - "Групова злочинність", де увагу зосереджено на вирішенні широкого кола кримінально­криміногенних дослід-ницьких завдань.
Олександра Головкіна нагороджено орденами та Хрестами Пошани, іменною вогнепальною зброєю, знаками "Почесний працівник Прокуратури України", "Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури" I ступеня. Він неодноразово отримував подяки голови Київської міської державної адміністрації та голів районних державних адміністрацій м. Києва. За високий професіоналізм відзначався керівництвом прокуратури м. Києва та Генеральним прокурором України.
У вільний час захоплюється: верховою їздою, мотоспортом, лижним спортом, великим тенісом, полюванням, полюбляє грати у гольф, більярд, рибалити.
Виховує чудових дітей - доньку Ганну та сина Гліба.